PLAN ZA TABLICE IDUĆE SEDMICE? Priština najavljuje poteze za rešavanje spora

V. N.

24. 06. 2022. u 21:31

ZAMENIK premijera privremenih prištinskih institucija i glavni pregovarač u dijalogu Beograda i Prištine, Besnik Bisljimi, izjavio je da će naredne sedmice Priština izaći sa predlogom rešenja pitanja registarskih tablica.

ПЛАН ЗА ТАБЛИЦЕ ИДУЋЕ СЕДМИЦЕ? Приштина најављује потезе за решавање спора

Foto AP

Kako prenosi prištinska "Gazeta ekspres", Bisljimi je kazao da je "odsustvo trajnog rešenja tog pitanja otvorilo put kosovskoj vladi da izađe sa svojim planom u tom smislu".

Izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak rekao je nakon sastanka sa glavnim pregovaračima 13. maja da nije postignut sporazum o registarskim tablicama.

Inače, lideri 27 zemalja EU, na samitu u Briselu, u svojim zaključcima naglašavaju važnost napretka u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. U zaključcima usvojenim u četvrtak, prvog dana samita u Briselu, Evropski savet naveo je da "potvrđuje hitnost postizanja opipljivog napretka u rešavanju otvorenih bilateralnih i regionalnih sporova" na Zapadnom Balkanu, između ostalog i "kroz dijaloga Beograda i Prištine, a u cilju "normalizacije odnosa Srbije i tzv. Kosova".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju