SUTRA U PODNE ĆE OBJAVITI ODLUKU: LIDERI SLOŽNI - Vučić, Rama i Kovačevski razgovarali da li će ići na samit o Zapadnom Balkanu

Novosti online

21. 06. 2022. u 11:32

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros putem video-linka sa predsednikom Vlade Republike Albanije Edijem Ramom i predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

СУТРА У ПОДНЕ ЋЕ ОБЈАВИТИ ОДЛУКУ: ЛИДЕРИ СЛОЖНИ - Вучић, Рама и Ковачевски разговарали да ли ће ићи на самит о Западном Балкану

Foto: Instagram

- Razgovarao sam jutros sa Edi Ramom i Dimitrom Kovačevskim o predstojećem samitu EU-Zapadni Balkan u Briselu. Dogovorili smo se da ćemo, nakon konsultacija sa našim vladama i savetnicima, sutra u podne objaviti odluku o tome da li ćemo prisustvovati ovom skupu. Razmenili smo mišljenja i o budućim koracima naše inicijative Otvoreni Balkan – sajmu vina, koji će okupiti najbolje vinare iz regiona, kao i o narednom sastanku na kojem ćemo razmotriti brojna pitanja od interesa za naše građane. Zajedno se borimo za jasnu perspektivu Zapadnog Balkana, još jaču saradnju i bolje povezivanje.

#OpenBalkan #OtvoreniBalkan - napisao je predsednik Vučić.

Informaciju o razgovorima objavio je na Fejsbuku i premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski.

- U susret predstojećem samitu EU-Zapadni Balkan, danas smo održali vanredni sastanak na temu Otvorenog Balkana zajedno sa mojim kolegama Aleksandrom Vučićem i Edijem Ramom.Razgovarali smo o nacionalnim pozicijama svake od zemalja, regionalnim perspektivama kao i dinamici procesa evropskih integracija. Dogovorili smo se da posle dodatnih internih konsultacija, sutra ujutru, donesemo konačnu odluku o našem učešću na Samitu EU-Zapadni Balkan u Briselu - napisao je on i dodao:

- Razgovaramo i o nekoliko tema koje su važne za region i pokrenuli smo inicijativu za Agenciju za privlačenje investicija na otvoreni Balkan, koja će omogućiti dodatni ekonomski razvoj regiona. Tema je bila predstojeći sajam hrane, vina i turizma koji će se održati u Beogradu, kao i nekoliko drugih tema koje su proizašle iz poslednjeg samita Otvoreni Balkan održanog u Ohridu.

Foto: Facebook/Dimitar Kovacevski

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada