NOVI PRITISAK NA NAROD NA KiM: Pozivi građanima na saslušanje zbog protesta povodom ilegalne gradnje

D. Z.

06. 06. 2022. u 00:18

IZ opštine Štrpce na krajnjem jugu Kosmeta saopštili su danas da je posle protesta građana, koji je održan 21. maja 2022. godine protiv bespravne gradnje na samom ulazu u selo Sevce, otvorena istraga protiv građana koji su protestovali i po nalogu tužioca određeni broj građana pozvan je danas da da izjavu u stanici Policije u Štrpcu.

НОВИ ПРИТИСАК НА НАРОД НА КиМ: Позиви грађанима на саслушање због протеста поводом илегалне градње

Ilustracija policija Foto I. Radulović

- Opština Štrpce, njen predsednik, na ovo gledaju kao na još jedan vid pritiska na građane i samu Opštinu u ostvarivanju svojih prava i delovanja u cilju sprečavanja ilegalne gradnje i drugih aktivnosti usmerenih ka destabilizaciji prilika u opštini Štrpce - navodi se u saopštenju predsednika ove opštine Dalibora Jevtića i dodaje da  je Odeljenje za urbanizam, nakon pregledane dokumentacije u skladu sa zakonskim ovlašćenjima odbilo zahtev vlasnika parcele za gradnjom na samom ulazu u ovo selo i o tome obavestilo podnosioca zahteva. Naime, kako se pojašnjava u saopštenju, vlasnik parcele na kojoj se izvodi ilealna gradnja, bez ikakve saglasnosti i uprkos zabrani od strane nadležnih službi, počinje sa izvođenjem građevinskih radova na pomenutoj parceli, usled čega Opština Štrpce podnosi krivičnu prijavu protiv njega.

Međutim, takođe, uprkos peticiji građana, potpisanoj od strane 99% meštana Sevca kao i samog predsednika opštine, odbornika i članova rukovodstva Opštine Štrpce, vlasnik parcele B. M. nastavlja sa građevinskim radovima, usled čega se spontano okupljaju meštani sela Sevce i o tome obaveštavaju i predsednika opštine Štrpce, koji im se u tom opravdanom protestu pridružuje. Međutim, opština Štrpce upozorava da se sada protiv meštana koji su protestovali zbog ilealne gradnje pokreću postupci i pozivaju se na saslušanje.

- Opština Štrpce, predsednik opštine Dalibor Jevtić kao i čitavo rukovdstvo, predsednik Skupštine opštine Štrpce i svi odbornici stoje uz svoje sugrađane i pozivaju nadležne institucije da ih zaštite u ovoj pravnoj borbi, a ne da građane pozivaju na odgovornost, jer je pravo i pravda na strani građana - zaključuje se u saopštenju predsednika opštine Štrpce Dalibora Jevtića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista