SRBIJA UVAŽAVA TERITORIJALNI INTEGRITET UKRAJINE: Nikola Selaković se sastao sa ambasadorom Volodimirom Tolkačem

Tanjug

01. 06. 2022. u 17:12

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa danas sa novim ambasadorom Ukrajine Volodimirom Tolkačem i istakao da Srbija uvažava teritorijalni integritet Ukrajine.

СРБИЈА УВАЖАВА ТЕРИТОРИЈАЛНИ ИНТЕГРИТЕТ УКРАЈИНЕ: Никола Селаковић се састао са амбасадором Володимиром Толкачем

Nikola Selaković, Foto P. Milošević

Selaković je Tolkaču, kojem je poželeo dobrodošlicu i uspešan mandat u Beogradu, ukazao da je Srbija izložena neprincipijelnom stavu dela sveta kada je reč o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova i zahvalio Ukrajini na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Šef srpske diplomatije istakao je da Srbija pridaje veliki značaj razvoju ukupnih odnosa sa prijateljskom i tradicionalno bliskom Ukrajinom

- Naš interes je da sa Ukrajinom sarađujemo u svim oblastima od zajedničkog interesa, što podrazumeva unapređenje i revitalizaciju političkog dijaloga, kao i uspostavljanje efikasnije saradnje na jačanju trgovinsko-ekonomskih odnosa, kada to situacija bude dozvolila, naveo je Selaković.

On je ponovio da je Beograd principijelno posvećen mirnom rešavanju sporova i izrazio spremnost Srbije da pruži svaku vrstu humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu i učestvuje u obnovi gradova u Ukrajini.

- Srbija je izbeglim civilima Ukrajine obezbedila najbolje uslove, kao i prava na boravišne i radne dozvole, u skladu sa pravilima zemalja EU, ali i na višem nivou, rekao je Selaković. 

BONUS VIDEO: POSLEDICE ŽESTOKIH BORBI: Pogledajte kako izgleda razoreni grad Popasnaja


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)