VULIN: Vučić je jedini slobodan lider u Evropi koji ima hrabrosti da kaže da neće da uvede sankcije Rusiji

Novosti online

26. 05. 2022. u 14:17

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je naglasio, gostujući u jutarnjem programu televizije Hepi, da je predsednik Aleksandar Vučić jedini slobodan državnik u Evropi i jedini koji ima hrabrosti da kaže da neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji.

ВУЛИН: Вучић је једини слободан лидер у Европи који има храбрости да каже да неће да уведе санкције Русији

Foto: Z. Jovanović

- Aleksandar Vučić je jedini. Nema nikog drugog ko ima hrabrosti to da kaže. Histerija koja je oslobođena prema Rusiji, mržnja koja se bezobalno oslobađa prema Rusima, mržnja koja kaže da je dozvoljeno tražiti na društvenim mrežama ubistvo Rusa, mržnja koja kaže da i ruska deca treba da stradaju, mržnja koja je oslobođena prema Rusima je mržnja koja uvek nekako dođe i do Srba. Niko ko je mrzeo Rusiju nije voleo Srbiju, baš niko. Predsednik Vučić je čovek koji ima hrabrosti prvo da brani civilizacijski princip da nijedno dete ne može biti predmet mržnje i tačka. Rusko, srpsko, ukrajinsko, hrvatsko, nijedno dete ne može da bude predmet mržnje. U oslobođenoj antiruskoj histeriji, svaki slobodan glas je glas koji mora biti ućutkan, koji mora biti kažnjen. Neću da učestvujem u antiruskoj histeriji, neću da budem kamen u tuđoj ruci, neću da zaboravim zašto moj narod postoji i kako postoji, neću da postanem deo mržnje koja se izlila prema mom narodu. Moj narod je najviše stradao u Evropi. Neću da bilo čije dete strada na način na koji su srpska deca stradala - rekao je ministar unutrašnjih poslova i dodao se današnja Evropa ponaša više kao skup teritorija, a ne kao skup država.

- Aleksandar Vučić je jedini slobodan lider u Evropi, jedini koji ima hrabrosti da kaže neću da uvedem sankcije Ruskoj Federaciji. Evropa se danas ponaša kao da je skup teritorija, a ne skup država, kao da su tamo neki ljudi koji se bave komunalnim poslovima, a ne politikom. Vučić vodi Srbiju koja je država, koja nije teritorija. Države imaju svoj interes, svoje potrebe, države imaju pamćenje. Vučić nikada nije dopustio da se zaboravi da je on sa predsednikom Putinom sprečio donošenje sumanute rezolucije Velike Britanije u Savetu bezbednosti UN 2015. godine po kojoj su Srbi trebali da budu genocidan narod, prvi genocidan narod u istoriji u dokumentima UN trebalo je da budu Srbi, posle dva svetska rata. Da nije bilo Vučića i Putina, to bi se i desilo. To se nije zaboravilo. Nismo takav narod. Tako dokazujemo da smo istorijski narod, da imamo državu, a ne teritoriju. Aleksandar Vučić je jedini slobodan državnik u Evropi, ostali vode teritorije. On se ne ponaša kao od okupatora postavljeni komandant logora, on se ponaša kao državnik koji vodi računa o svom narodu, vodi i računa o drugima, ali vodi računa na prvom mestu o svom narodu-  poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prilikom gostovanja na televiziji Hepi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)