VULIN OŠTRO ODGOVORIO MILANOVIĆU: "Ako naš put u EU vodi preko zaborava naše mrtve dece, onda tamo ne treba da idemo"

Tanjug

24. 05. 2022. u 19:34

AKO naš put u EU vodi preko zaborava naše mrtve dece, onda tamo ne treba da idemo, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin povodom pretnje hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da će Srbiju koštati optužnica koju je podigla protiv četiri visoka oficira Hrvatske vojske zbog ratnih zločina u "Oluji" - saopšteno je iz MUP-a.

ВУЛИН ОШТРО ОДГОВОРИО МИЛАНОВИЋУ: Ако наш пут у ЕУ води преко заборава наше мртве деце, онда тамо не треба да идемо

Foto: MUP/EPA

- Posle Milanovićevih upozorenja da Srbija treba da razmisli da li će ući u EU ako sudi ubicama srpske dece, Srbija zaista treba da dobro razmisli da li treba da se trudi da uđe u Evropsku uniju po ceni lečenja hrvatskih kompleksa i izvinjavanja za ustaške zločine.

Od Srbije se traži da zbog članstva u EU prećuti ustaške zločine i da mirno sačeka da se ponove. Prilikom stvaranja prve Jugoslavije, od Srba se tražilo da zaborave zločine hrvatskih satnija u Mačvi i odmazdi nad Srbima na prostoru današnje Hrvatske, u drugoj Jugoslaviji se od Srba tražilo da zaborave Jasenovac, a sada im kao jedan od uslova za članstvo u EU traže da zaborave proterivanja i ubijanja Srba u "Oluji" i građanskom ratu u Hrvatskoj.

Znamo kako smo prošli u dve Jugoslavije zašto mislimo da će pod istim uslovima u Evropskoj uniji biti drugačije. Ako naš put u EU vodi preko zaborava naše mrtve dece, onda tamo ne treba da idemo - izjavio je Vulin, reagujući na pretnju koju je Milanović uputio Srbiji, kada je rekao da će Srbiju koštati optužnica koju je podigla protiv četiri visoka oficira Hrvatske vojske zbog ratnih zločina u "Oluji".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)