POTRAGA ZA DIREKTOROM "SRBIJAŠUMA": Priština proširila listu za "lov" na Srbe koji “urušavaju poredak” lažne države

V. M. - D. Z.

29. 04. 2022. u 18:56

PRIŠTINSKE vlasti, kako "Novosti" saznaju, nameravaju da privode i Srbe iz centralne Srbije, ne samo one na teritoriji Kosmeta. Prema našim informacijama, potragu su, preko suda tzv. Kosova u Kosovskoj Mitrovici raspisali za Igorom Braunovićem, generalnim direktorom JP "Srbijašume". Sada samo traže način kako da mu uruče poziv. Jedini "greh" Braunovića je što je podržao Srbe na Brnjaku kada su uvođene kosovske tablice.

ПОТРАГА ЗА ДИРЕКТОРОМ СРБИЈАШУМА: Приштина проширила листу за лов на Србе који “урушавају поредак” лажне државе

Foto Tanjug

Pozivi za saslušanja, prema saznanjima "Novosti", već su počeli da stižu na adrese Srba sa severa Kosmeta, koji se nalaze na spiskovima kosovskog tužilaštva. Naime, ovo se dogodilo posle objave predstavnika Srpske liste da je kosovsko tužilaštvo pripremilo spiskove na kojima se nalazi sedamdesetak Srba sa severa KiM koji se optužuju za urušavanje tzv. ustavnog poretka Kosova.

- Uprava za istraživanje teških krivičnih dela pri tužilaštvu zahtevala je od kosovske policije da obavesti osobe sa spiska da dođu na saslušanje - ističe izvor "Novosti" upoznat sa najnovijim atakom prištinskih institucija na Srbe sa severa Kosmeta.

Na pomenutom spisku nalaze se ugledni političari, odnosno gradonačelnici, privrednici...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna