OVDE SMO SVOJI NA SVOME: Petar Petković u selu Banje na Kosovu i Metohiji

D. Z.

24. 04. 2022. u 13:31

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković prisustvovao je danas, na Vaskršnje jutro, u selu Banje, zajedno sa episkopom raško-prizrenskim i kosovsko-metohijskim Teodosijem i predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem proslavi Vaskrsa i podeli uskršnjih jaja deci tog i mesta Suvo Grlo u opštini Srbica.

ОВДЕ СМО СВОЈИ НА СВОМЕ: Петар Петковић у селу Бање на Косову и Метохији

Foto: Novosti

Petković je razgovarao sa meštanima ova dva sela o problemima sa kojima se suočavaju i načinima na koji Kancelarija može da im pomogne.

Foto: Novosti

Tom prilikom Petković je čestitao vernicima najveći hrišćanski praznik Vaskrs, posebno srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

- Iz sela Banje, ovde iz srca Drenice, pozdravljamo vaskoliki srpski rod i čestitamo najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs. Svim pravoslavnim vernicima pogotovu srpskom narodu na Kosovu i Metohiji - poručio je Petković, koji je preneo i pzdravlje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Petković je istakao da mu se čini da se Vaskrs, koji je simbol pobede života nad smrću, pobede smisla nad besmislom, pobede nade nad beznađem, najbolje oseća ovde u selu Banje, ali i u Suvom Grlu gde je, kako je naveo, naš narod uspeo zahvaljujući i crkvi i državi Srbiji da opstane i ostane.

- Ovde gde smo mnogo postradali, gde je mnogo postradao i manastir Devič, uspeli smo da se sačuvamo kao narod i da dočekamo da i ove godine proslavimo Vaskrs, a daće Bog da ga slavimo i mnogo godina i vekova, kao što smo ga slavili i mnogo godina i vekova unazad - poručio je Petković.

Ukazao je da je najvažnije da gradimo mir i sigurnu budućnost.

- Ovde smo svoj na svome, ovde smo da gradimo mir, da razgovaramo sa našom dečicom koja predstavljaju budućnost optstanka našeg naroda ovde, da razgovaramo sa našim meštanima, da vidimo šta je to što još možemo kao država Srbija da pomognemo i učinimo da i ovde naš narod živi život dostojan čoveka u 21. veku - naveo je Petković i dodao:

- Ni malo nije jednostavno, ni malo nije lako, iskušenja su velika, pogotovu u ovom dosta nezgodnom okruženju, ali tu smo da gradimo mir, tu smo da vodimo računa o našoj deci.

Podsetio je da je Kancelarija za KiM u Suvom Grlu i Banjama obnovila dve ambulante, izgradila srednju školu i naveo da će nastaviti da pomaže.

Petković je zahvalio vladici Teodosiju što su zajedno, na veliki pravoslavni praznik sa Srbima u ovom mestu.

- Da pokažemo jedinstvo jer samo zajedno, kao što je to uvek i bilo, uz Crkvu i državu naš narod ovde ima budućnost. Hristos Vaskrse - poručio je Petković, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

(SNIMCI SA LICA MESTA) Avion PROMAŠIO pistu, pravo u jezero - zatvoren aerodrom