NA administrativnim prelazima između centralne Srbije i Kosova i Metohije vozači automobila i teretnih vozila i dalje koriste bele nalepnice kojima se na registarskim oznakama prekrivaju oznake državnosti. Ovaj sistem se koristi i prilikom izlaska sa Kosmeta u centralnu Srbiju i obrnuto, uprkos izjavama prištinskih zvaničnika da će ovaj vid obeležavanja registarskih tablica prestati da važi posle 21. aprila.

Marko

23.04.2022. 01:21

situjacija je jasna obe strane nece dogovor odgovara mu status kvo koji je za gracane Kosova i Srbije poguban jer bes potrebno se maltretiraju.

protivrečna formula

23.04.2022. 09:08

@Marko - Stvar je jasna ali nije adekvatno obrazložena - bazira se na Briselski sporazum: zašto na kraju sporazuma piše: ostala dokumenta: Integrisano upravljanje granicom: Kosovo prepoznaje administrativne prelaze na Jarinje i Brnjak kao granicu - za Kosovo granica, a za Srbiju je administrativna linija(!). Kada Srbi dodju do administr. linije - ne mogu da predju na Kosovo jer je za Kosovo "granica". Apsurdno, gde to ima u svetu?

Mile

23.04.2022. 01:24

To je dokaz da za sada nema sanse da doce do dogovora Pristine i Beograda odnosno do konacnog sporazuma jer oni ne mogu da se sporazume za normalno kretanje a kamoli za status.