JEREMIĆ: Bacio na nas bombu! Đilas: Što su išli sa nama?!

M. S.

22. 04. 2022. u 10:23

TEŠKE reči i međusobne optužbe između dojučerašnjih koalicionih partnera, lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, dokusurile su i njihovo prividno jedinstvo. A ponovljeni izbori na dva biračka mesta u Beogradu verovatno su poslednji na kojima su ove dve stranke išle pod jednom kapom.

ЈЕРЕМИЋ: Бацио на нас бомбу! Ђилас: Што су ишли са нама?!

Foto Tanjug

Jeremić ne prašta Đilasu susret sa predsednikom Srbije, pa mu predviđa "odlazak u penziju ili kod Vučića", istakavši da je tim susretom "bacio bombu na opoziciju i kakvo-takvo poverenje, koje je postojalo u njihovom taboru", dodajući da mu je dosta "autoritarnog ponašanja i kopiranja Vučića".

- Đilas se Vučiću jasno stavio na raspolaganje - rekao je Jeremić za TV Insajder. - Ako nakon određenog vremena bude i dalje potreban, on će ga integrisati. Vreme će pokazati da li mu je Đilas potreban. Vučiću je posle izbora bila potrebna razbijena opozicija, a Đilasov interes bio je da nastavi da se pretvara da je lider opozicije, a to je jedino mogao da mu priušti Vučić.

Iznoseći dalje svoje viđenje "jednostranih poteza" svog koalicionog partnera, Jeremić je istakao da je nametnuta rešenja i ultimatume SSP, Narodna stranka prihvatila zarad opstanka koalicije, a da bi zauzvrat dobila da je dan nakon izbora odlučeno da se radi sve što je suprotno onome što se govorilo u kampanji.

Odgovarajući na prozivke, Đilas je istakao da je iznošenjem ovakvog stava bilo poštenije da Jeremićeva stranka nije izašla sa njima na izbore, kao i da je sve što sada govore rekli kada su pravili koaliciju:

- Jeremić i deo njihovog stranačkog rukovodstva jasno je pokazao šta misle o meni u danima posle izbora. Kao najveća opoziciona stranka pristali smo da druga dva partnera imaju veći broj poslanika u prvih trideset, a na svoju kvotu primili smo i predstavnike organizacija, pokreta. Neki govore da su u Narodnoj stranici ćutali da se koalicija ne bi raspala, ali ja to ne posmatram tako. Ogroman broj njih se zajedno sa nama borio za svaki glas i zahvalan sam im na tome.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna