GLASANJE PROTEKLO U NAJBOLJEM REDU: Predsednik RIK saopštio - Nije bilo većih nepravilnosti

Tanjug

16. 04. 2022. u 22:06

GLASANjE na ponovljenim izborima za narodne poslanike, odnosno na izborima za predsednika Republike danas je proteklo u najboljem redu i u toku glasanja nisu prijavljene veće nepravilnosti, saopštio je večeras predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević.

ГЛАСАЊЕ ПРОТЕКЛО У НАЈБОЉЕМ РЕДУ: Председник РИК саопштио - Није било већих неправилности

Vladimir Dimitrijević, Foto Tanjug

Danas je sprovedeno ponovljeno glasanje u Srbiji na 54 biračkih mesta za izbor narodnih poslanika, odnosno na 35 biračkih mesta za izbor predsednika Republike.

Glasanje je ponovljeno u Beogradu, u opštinama Barajevo, Palilula i Zvezdara, kao i u Pančevu, Valjevu, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Požarevcu, Zaječaru, Pirotu i Šapcu.

Takođe, glasalo se u opštinama Apatin, Aranđelovac, Babušnica, Bogatić, Vlasotince, Vrbas, Velika Plana, Veliko Gradište, Golubac, Petrovac na Mlavi, Trstenik, Negotin, Preševo, Žabari, Svrljig, Novi Bečej, Majdanpek, Lapovo, Sokobanja, Kosjerić, Prijepolje i Crna trava.

Glasanje na izborima održanim 3. aprila danas je ponovljeno na onim biračkim mestima na kojima su nadležne lokalne izborne komisije poništile glasanje, odnosno kostatovale su da se rezultati ne mogu utvrditi, naveo je Dimitrijević.

On je precizirao da je ukupan broj birača sa pravom glasa na ponovljenim izborima za predsednika Republike bio 28.687, dok je pravo glasa na izborima za poslanike imao 32.181 birač.

- Nakon zatvaranja biračkih mesta i utvrđivanja rezultata glasanja, u sedištu opštinskih izbornih komisija će se vršiti statistička obrada, odnosno verifikacija rezultata glasanja po biračkim mestima, kao i skeniranje zapisnika o radu biračkih odbora i objavljivanje na veb sajtu RIK-a - rekao je Dimitrijević.

Unos rezultata može se pratiti u realnom vremenu na monirotima u RIK-u do unosa rezultata po poslednjem zapisniku o radu biračkih odbora, odnosno do 100 odsto biračkih mesta, dodao je Dimitrijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!