NEMAČKA TVRDI DA JE POUZDAN PARTNER SRBIJI: Štajnmajer čestitao Vučiću reizbor za predsednika

Novosti online

11. 04. 2022. u 15:08

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku nemačkog predsednika Frank-Valtera Štajnmajera povodom nedavno održanih izbora.

НЕМАЧКА ТВРДИ ДА ЈЕ ПОУЗДАН ПАРТНЕР СРБИЈИ: Штајнмајер честитао Вучићу реизбор за председника

D.Milovanović

Frank-Valter Štajnmajer je čestitao Aleksandru Vučiću ponovni izbor za predsednika Republike Srbije.

-  Nemačka podržava Srbiju i sve države Zapadnog Balkana kao pouzdan partner. Raduje me što naše dve zemlje nastavljaju da grade i produbljuju međusobne odnose u svim oblastima. Srbija je deo Evrope i deo evropske porodice. Na putu ka integraciji Srbije u EU možete računati na podršku Nemačke - navodi se u čestitki.

Štajnmajer je naveo i da se očekuje od Srbije da uskladi spoljnu politiku sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije, posebno u pogledu odluka EU koje se odnose na Rusku Federaciju, uključujući uvođenje sankcija.

- Pritom će, pored reformi u oblasti vladavine prava i dijaloga o normalizaciji odnosa između Srbije i (tzv.) Kosova, biti od ključnog značaja - navodi se u čestitki.

- Prepreke na putu u budućnost ispunjenu slogom, mirom, sigurnosti i blagostanjem ćemo uspešno prevazići samo ukoliko u Evropi ponovo postanemo svesni svojih zajedničkih temelja, a to su demokratija i vladavina prava. U obavljanju Vaše odgovorne dužnosti želim Vam mnogo uspeha i sreće - navodi se u čestitki predsednika Štajnmajera.

Vučić je danas primio i čestitke zvaničnika Kraljevine Bahrein i Države Kuvajt.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)