ZUKORLIĆEV SIN TVRDI: Sumnjamo da je muftija otrovan, nije umro prirodnom smrću

N.Kočović

10. 04. 2022. u 15:06

PREDSEDNIK Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić rekao je na hitno sazvanoj konferenciji za medije da su iz dve nezavisne labaratorije dobili nalaze koji ukazuju da je Muamer Zukorlić otrovan.

ЗУКОРЛИЋЕВ СИН ТВРДИ: Сумњамо да је муфтија отрован, није умро природном смрћу

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić/Zoran Žestić

- Iz dve nezavisne labaratorije dobili smo nalaze koji ukazuju da je Muamer Zukorlić otrovan. Jedna je pokazala da se radi o teškim metalima, a druga da se radi o hrani. Zahtevamo istragu, da se detaljno otkrije uzrok smrti našeg oca i lidera - rekao je Usame Zukorlić.

- Prošlo je pet meseci i četiri dana. Smrt me zadesila u Istanbulu, odakle sam se vratio pred samu dženazu. Nijednog trenutka se nismo pomirili sa činjenicom da je umro velikan našeg vremena, a da nadležne institucije nisu utvrdile uzrok smrti. U haosu koji nas je zadesio tog dana, malo je ljudi koji su ostali prisebni.

- Istraživanje koje je porodica sprovela je osnov za sumnju da Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću. Zato ćemo pokrenuti istragu na najvišem nivou pred nadležnim organima Srbije radi definitivnog utvrđivanja smrti tada potpredsednika Narodne Skupštine Srbije.

Foto: N.Kočović

Podsetimo, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, Muamer Zukorlić, preminuo je 6. novembra 2021. godine. 

Zukrlić je bio predsednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Zukorlić je rođen u Tutinu 1970. godine. Osnovnu školu je završio u selu Ribariće, općina Tutin i Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu.

Islamski fakultet, odek šerijatsko pravo, upisuje u Konstantini u Alžiru, a završava ga u leto 1993. god.

Za prvog predsednika Mešihata Islamske zajednice Sandžaka izabran je oktobra 1993. godine njegovim osnivanjem, da bi na tu funkciju bio ponovo izabran 1998. i 2003. godine. Postdiplomske studije je apsolvirao u Libanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)