ĐURIĆ SE SASTAO SA BAJDENOM: "Visoko cenimo gest poštovanja prema Srbiji" (FOTO)

Novosti online

09. 04. 2022. u 07:53

PREDSEDNIK Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden primio je u Beloj kući u Vašingtonu ambasadora Republike Srbije u SAD Marka Đurića.

ЂУРИЋ СЕ САСТАО СА БАЈДЕНОМ: Високо ценимо гест поштовања према Србији (ФОТО)

Foto: Tviter/Marko Đurić

Bajden je ugostio Đurića u Ovalnom kabinetu Bele kuće.

Đurić je na društvenim mrežama napisao da je susret održan ove nedelje i naveo da ""visoko cenimo taj gest poštovanja prema Srbiji i našim 140 godina dugim međudržavnim odnosima koji poslednjih godina beleže kontinuirani trend rasta u brojnim oblastima".

Đurić je na svom Tviter profilu izneo i uverenje da će Republika Srbija, kao odgovoran i pouzdan partner svima u međunarodnoj zajednici, nastaviti da dosledno sprovodi politiku regionalne stabilnosti, zalažući se za mir, prosperitet i ekonomski napredak svih građana Zapadnog Balkana.

- Nastavkom marljivog rada na ekonomskom razvoju, reformama, povezivanju i modernizaciji, vraćamo dug sebi, ali i stičemo poštovanje drugih. Kao zemlja okrenuta budućnosti, ali i uz očuvanje svoje tradicionalne suštine, Republika Srbija će, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem kao pokretačem brojnih pozitivnih promena u društvu, nastaviti da ostvaruje izuzetne rezultate i izgrađuje odnose i mostove saradnje u međunarodnoj zajednici - istakao je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri