EKONOMIJA RECEPT TRIJUMFA: Zapadni mediji opširno izveštavali o izbornoj trci, Dojče vele zna razlog Vučićeve nadmoći

Agencije

04. 04. 2022. u 21:54

VODEĆI francuski mediji javljaju o ubedljivoj pobedi aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića i SNS na nedeljnim izborima za predsednika i skupštinu, ističući pravi narodni plebiscit.

ЕКОНОМИЈА РЕЦЕПТ ТРИЈУМФА: Западни медији опширно извештавали о изборној трци, Дојче веле зна разлог Вучићеве надмоћи

Foto Tanjug

Francuska agencija AFP naglašava da je Vučić ostvario ogromnu pobedu, u kojoj je predstavljen kao garant stabilnosti u senci rata u Ukrajini. Između ostalog naglašavaju i to da je zemlja "dramatično skrenula udesno". Konstatuje se da "mnogi Srbi podržavaju rat koji vodi Kremlj".

- Opozicija trvdi da je uspela da napravi prodor u gradsku skupštinu Beograda, iako zvanični rezultati još nisu dostupni - ističe, između ostalog, AFP.

Nemački Dojče vele navodi da Vučićev recept za uspeh na izborima leži u ekonomiji:

- Srpski BDP po glavi stanovnika je u prošlih pet godina porastao za zavidnih četrdeset odsto. Nezaposlenost se smanjila, državni dug se držao u granicama, devizne rezerve su izdašne. To očigledno pali jer se oseti u frižideru i na bankovnom računu - navodi nemački medij.

U prvom osvrtu na rezultate izbora u Srbiji, Si-En-En prenosi da je Vučić ukazao da je sukob u Ukrajini imao uticaja na predizbornu kampanju i da Srbija ne planira da odstupi od igre balansiranja između puta ka članstvu u EU i bliskih odnosa s Rusijom i Kinom..

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove