MUP DEMANTUJE: Nema prijava građana o glasačkim listićima neprijavljenih osoba

Novosti online

28. 03. 2022. u 17:02

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova oglasilo se saopštenjem ističući da policiji nije podneta nijedna prijava građana u vezi sa navodima pojedinih stranaka da su se sugrađani žalili da im na adrese dolaze glasački listići osoba koje na njima nisu prijavljene.

МУП ДЕМАНТУЈЕ: Нема пријава грађана о гласачким листићима непријављених особа

Foto: MUP

- Detaljnom proverom Ministarstvo je utvrdilo da nijedna prijava koja se odnosi na takvu pritužbu nije podneta, niti je bilo prijava vezanih za navodno organizovano i unapred pripremljeno prijavljivanje građana u Policijskoj stanici Zvezdara. Ističemo da je prilikom prijave prebivališta stranka koja se prijavljuje na adresu u obavezi da osim uplatnice, koja je generisana preko e uprave, i za svakog građanina ponaosob jedinstvena, ima i ličnu kartu - piše u saopštenju MUP.

Iz policije navode da je prema Zakonu o prebivalištu i boravištu za prijavu prebivališta neophodno da se pokaže original vlasničkog lista stana na koji se stranka prijavljuje.

- Takođe, potrebno je i prisustvo vlasnika stana koji kod sebe mora imati ličnu kartu ili da stranka pokaže ličnu kartu vlasnika stana. Dakle, da bi se promenilo prebivalište potrebno je kumulativno ispuniti sve uslove, a svi traženi dokumenti uslov su kako bi se sprečile bilo kakve zloupotrebe - zaključuju iz MUP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna