HOĆETE DA VAM SE IZVINIMO ŠTO STE UBIJALI NAŠU DECU Vučić na godišnjicu NATO agresije: Nikada nećemo zaboraviti

Novosti online

24. 03. 2022. u 21:02

U KRALjEVU je obeležen Dan sećanja na stradale u NATO agresiji, a obeležavanju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ХОЋЕТЕ ДА ВАМ СЕ ИЗВИНИМО ШТО СТЕ УБИЈАЛИ НАШУ ДЕЦУ Вучић на годишњицу НАТО агресије: Никада нећемо заборавити

Foto: Printscreen RTS

Predsednik Vučić izjavio je da je razmišljao da li da čita jedan od dva ili oba govora, ali je odlučio da najveći deo govora ne čita, već govori iz glave.

- Pre tačno 23 godine krenuo je brutalan, jeziv, zločinački, užasan, neljudski napad na jednu malu zemlju koja teško da je nekome nešto skrivila. Ta mala zemlja nikoga nije napala, nije ugrozila teritoriju druge zemlje. Taj narod je želeo da bude svoj na svome, da čuva svoja ognjišta i ništa više. Neki drugi, njih 19 velikih, najvećih, moćnih, najmoćnijih, silnih, najsilnijih su svu svoju bahatost želeli da pokažu na jednom malom, slobodarskom i nepokvarenom srpskom narodu.

On je podsetio da siledžijske NATO države nisu želele ni da legalizuju svoju zločinačku agresiju.

- Sada hoćete da klečimo pred vama i da vam se izvinimo što ste nas tukli i što ste ubijali našu decu. Nećemo da klečimo i nećemo da molimo. Hoćemo da čuvamo sećanje na naše stradale i nikada vam nećemo zaboraviti ono što ste radili. Predsednik Dodik kaže da ne može da oprosti, ali moramo da razgovaramo i da gledamo u budućnost, ali kako da zaboravimo? - pitao je Vučić i naveo imena žrtava iz Kraljeva koje su NATO zlikovci ubili.

Foto: Printscreen RTS

 

Podsetio je na tužnu priču ponosne Bojane Žarčanin.

- Njih 19 "junaka" uzeli su nogu jednom detetu, uzeli su radost nehajući za to i da uzmu život jednom detetu. I niste neki junaci. Niste uplašili našu junakinju. Ona je rodila malu Dunju koja danas ima 5 godina. Dunja života, nepokora, srpskog srca i srpske budućnosti. Nikada vam nećemo dati srpsku Dunju, srpsku slobodu, a srpsko srce nikada nećete moći da slomite - poručio je predsednik Srbije.

BONUS VIDEO - CRNA GORA PAMTI: Nikšićani skupom podsetili na NATO agresiju pre 23 godine

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?