VUČIĆ POSETIO MANASTIR NAUPARE: "Postoji jedna zemlja u Evropi koja će uvek baštiniti slobodu - to je naša Srbija"

Novosti online

24. 03. 2022. u 13:35

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je manastir Naupare, odakle je govorio za televiziju "Pink".

ВУЧИЋ ПОСЕТИО МАНАСТИР НАУПАРЕ: Постоји једна земља у Европи која ће увек баштинити слободу - то је наша Србија

Foto: Printscreen/Pink

On je poručio da Srbija mora da se oduži mnogim herojima, i da smo čekali 75 godina da jasenovačke žrtve dobiju ulicu.

- U glavnom gradu Srba više od 75 godina je bilo potrebno da se setimo da je postojao Jasenovac. O herojima sa Košara da ne govorimo. Dobro je da na racionalan način gajimo i negujemo kulturu sećanja, ako to ne radimo, na osnovu čega ćemo zahtevati velika dela u budućnosti - rekao je predsednik.

Vučić je podsetio da Srbija već osam godina obeležava NATO agresiju, i da se više ne stidimo svojih žrtava.

- Ne mogu da nas ubede, čak video sam i neke danas koji slavodobitno govore o svojim uspesima iz 1999. godine. Moja im je poruka: "Bolje im je da ćute". Govorim o strancima koji su učestvovali u svemu devedesetih godina. Bolje im je da nađu mesto da se negde pomole za svu decu koju su ubili - rekao je Vučić, komentarišući izjavu Veslija Klarka.

Predsednik ističe da se 19 bahatih zemalja dogovorilo da napadne jednu malu zemlju, zbog toga kako bi tobože "sprečili Aušvic".

- Sve što mi želimo to je samo mir. A što se nas tiče, mi nismo mrava zgazili. Uglavnom su oni gazili po nama, i 2004. godine, i 2008. Uglavnom ćutimo da bismo sačuvali mir i naš narod na Kosovu i Metohiji, i da bi nam deca bar jednu generaciju rasla bez rata - rekao je on.

Vučić kaže da svi u regionu sada traže veće količine hrane, i pšenice i kukuruza, i suncokretovog ulja.

- Svi će doći na sastanak na Jastrepcu. Policija je otkrila tri ugovora kod trgovaca koji su bili antidatirani. Mi ćemo time da se pozabavimo. Sad mogu da pričam o količinama. Mi u našim rezervama imamo 800.000 tona pšenice. Zahteve koje smo dobili u prethodnih pet dana su već oko 400.000 tona. Sa prinosima imaćemo više nego potrebe za naše potrebe - dodao je predsednik.

On kaže da ljudi ne treba da brinu u Srbiji, i da imamo dovoljno za nas.

- Ono što je loše je to uvek izaziva šverc i nakupce da pokušaju da zarade veliki novac, što ne smemo da dozvolimo pošto ne znamo koliko će sve ovo da traje. Biće sve pod kontrolom, ali će državni organi imati čime da se bave - istakao je Vučić.

Predsednik kaže da je danas doneta odluka o isporuci 27.000 tona pšenice u Albaniju, kao i kukuruza i ulja.

- Dobili smo i zahtev iz Severne Makedonije, i u skladu sa ugovorima koje imamo u sklopu Otvorenog Balkana mi ćemo to ispuniti. Iz BiH smo dobili veće zahteve nego što sam očekivao, ali to nije problem, obezbedićemo dovoljno i za BiH i za Crnu Goru - rekao je on.

Vučić kaže da su nam nešto dali Bog i marljive ruke seljaka, dok smo se za neke proizvode, poput soli, snalazili.

- Građani ne treba da brinu, ali ne mogu da se smejem ko lud na brašno i da se kliberim. Nadam se da će biti dovoljno mudrosti da se završi ovaj sukob, i nadam se da će ovaj jezik pretnji koji nema veze sa pristojnim obraćanjem prestati. Sada ko vikne na neku kompaniju, ta kompanija mora da ide. Ja tu vrstu histerije nisam video u poslednjih 20 godina - rekao je on.

Predsednik kaže da se plaši da ovo još uvek nije najgore, i da se plaši da je u pravu.

- Pozivam sve ljude iz Kraljeva i okoline da večeras dođu da odamo poštu poginulim građanima Srbije i SRJ stradalim u NATO agresiji, i da pokažemo kako čuvamo sećanje na njih, i razumemo bol i patnju njihovih najbližih. Možda su uspeli silom da učine mnogo toga lošeg našem narodu, ali nisu uspeli da pokvare srce našeg naroda. I postoji jedna zemlja u Evropi koja će uvek da baštini slobodu, a to je naša Srbija - zaključio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti