PARASTOS KOD SPOMENIKA "BELI ANĐEO": U Kosovskoj Mitrovici obeleženo 18 godina od martovskog pogroma Srba (FOTO)

I. Radulović

17. 03. 2022. u 11:56

PARSTOSOM kod spomenika "Beli anđeo" i polaganjem venaca na mestima gde su ubijeni Jana Tučev i Borivoje Spasojević danas je u severnom delu Kosovske Mitrovice obeleženo 18 godina od martovskog pogroma Srba na Kosovu i Metohiji.

ПАРАСТОС КОД СПОМЕНИКА БЕЛИ АНЂЕО: У Косовској Митровици обележено 18 година од мартовског погрома Срба (ФОТО)

Foto: I. R.

Pitanje koje je i ovog puta postavljeno i na koje već 18 godina nema odgovora je ko je, po čijoj naredbi i zašto ubijao nevine ljude i proterivao ih sa svojih vekovnih ognjišta. Zatraženo je da se počinioci, ali i nalogodavci ovog pogroma, koji se desio pred očima međunarodne zajednice, pronađu i kazne. 

Parastosu ubijenim Srbima u martovskom pogromu prisustvovali su načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Vučina Janković, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radovijević, predstavnici udruženja boraca, porodice ubijenih i brojni građani. 

Povodom obeležavanja 18 godina od martovskog pogroma u Gradskom muzeju u Severnoj Kosovskoj Mitrovici otvorena je izložba slika. 

U jednom od najvećih egzodusa Srba u novijoj istoriji stradalo je 19 osoba, zapaljeno je i opljačkano više od 900 kuća iz kojih je proterano preko 4.000 Srba, uništeno i oskrnavljeno 35 crkava i manastira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu