ZA GLASAČKE KUTIJE 57 MILIONA: Republička izborna komisija nabavlja materijal

M. S.

15. 03. 2022. u 09:37

ZA nabavku glasačkih kutija za predstojeće izbore 3. aprila opredeljeno je oko 57 miliona dinara. Republička izborna komisija putem pregovaračkog postupka već je izabrala firmu koja će isporučiti izborni materijal.

ЗА ГЛАСАЧКЕ КУТИЈЕ 57 МИЛИОНА: Републичка изборна комисија набавља материјал

Foto N. Fifić

- Najpovoljniju ponudu dala je firma Digital printing centar iz Beograda. Nabavka se sprovodi u pregovaračkom postupku bez objavljivanja javnog poziva usled izuzetne hitnosti prouzrokovane događajima koje naručilac nije mogao da predvidi niti su okolnosti koje opravdavaju hitnost prouzrokovane postupanjem naručilaca. Predsednik Republike Srbije raspisao je 15. februara vanredne parlamentarne izbore, koji će biti održani 3. aprila - navodi se u tekstu pregovaračkog postupka.

Osim kutija, na spisku neophodnog materijala su i flašice sa sprejovima za obeležavanje prsta birača. U ove svrhe izdvojeno je 7.668.000 dinara, koje će da obezbedi firma Kandelaber. Kako bi mogla da održava elektronske sednice, RIK nabavlja i laptop računare, a vrednost ovog ugovora je oko 23 miliona dinara. Povezivanje skenera i provera ispravnosti košta oko pet miliona dinara, dok nabavka softvera za elektronsko vođenje sednica vredi takođe nešto više od pet miliona dinara.

Shodno uputstvu o obliku i dimenzijama, glasačka kutija se izrađuje od providnog materijala, uglavnom pleksiglasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)