OGLASILI SE IZ BELE KUĆE: Nije trenutak za sastanak Bajdena i Putina

Tanjug

03. 03. 2022. u 23:21

TRENUTNO nema planova za sastanak američkog predsednika Džozefa Bajdena i ruskog predsednika Vladimira Putina, saopštila je portparolka Bele kuće Džen Psaki uz napomenu da "sada nije vreme za to".

ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ БЕЛЕ КУЋЕ: Није тренутак за састанак Бајдена и Путина

Foto AP

- Ne planiramo njihov sastanak niti telefonski poziv. Predsednik Bajden je bio veoma jasan o tome. Ali imamo te razgovore interno i vagamo brojne faktore - rekla je Psaki za CNN.

Upitana da li bi postojale okolnosti u kojima bi Bajden mogao da sedne za isti sto sa Putinom, ukoliko ruske trupe ostanu u Ukrajini, Psaki je rekla da ne može to da proceni.

- U ovom času oni vrše invaziju na suverenu zemlju i nastavljaju da eskaliraju svakog dana. Nikada nećemo povući diplomatiju sa stola, ali sada nije vreme za to -naglasila je zvaničnica Bele kuće.

Ona je dodala da američka administracija "nema procenu" da li se približava zabrani uvoza iz Rusije.

Psaki je rekla i da je to politički proces, dodajući da se "ponekad ti potezi brzo kreću i često postoji niz faktora o kojima se raspravlja kada se takve odluke donose".

Psaki nije htela direktno da odgovori i da li Bajden veruje da će Rusija na kraju zauzeti Kijev, navodeći "da se ta njihova težnja nastavlja", navodi CNN.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić