JABLANIČKI KRAJ START KAMPANJE: Posle 7. marta predizborni skup Aleksandra Vučića i liste "Zajedno možemo sve"

S. Rovčanin Tomković

01. 03. 2022. u 11:04

LIDER Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić kampanju za predsedničke izbore trebalo da bi započne iz Jablaničkog okruga, gde će i lista "Zajedno možemo sve" organizovati predizborni skup i razgovor sa građanima. Planirano je da Vučić u ovaj deo Srbije dođe posle 7. marta, jer se očekuje da će tog dana stranački organi potvrditi njegovu kandidaturu za novi mandat na Andrićevom vencu.

ЈАБЛАНИЧКИ КРАЈ СТАРТ КАМПАЊЕ: После 7. марта предизборни скуп Александра Вучићa и листe Заједно можемо све

Foto P. Milošević

Kampanju za parlamentarne, beogradske, ali i predsedničke izbore koje će sutra raspisati prvi čovek parlamenta Ivica Dačić, naprednjacima operativno vodi zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Kako smo saznali, neće biti velikih konvencija, već se se organizovati direktni razgovori sa narodom.

Gong da, uporedo sa trkama za glasove za republički i beogradski parlament koje su već u toku, počne i ona za predsednika Republike, ujedno će biti i znak za intenziviranje kampanje. Partije će do izbora 3. aprila pokušati da ubede birače da zaokruže baš njihove brojeve na listiću, a kako nam je rečeno u štabovima, kampanja će se, uglavnom, bazirati na manjim skupovima, tribinama, razgovorima sa građanima, odnosno ubeđivanje "od vrata do vrata".

Naredni skup socijalista na kome će govoriti kandidati za premijera i za gradonačelnika, Ivica Dačić i Toma Fila, biće održan u beogradskoj opštini Čukarica gde će obojica odgovarati na pitanja građana.

I tim okupljen oko Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke i Narodne stranke, na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije, kao i koalicija "Moramo" uglavnom vodi kampanju na tribinama i u direktnim razgovorima sa građanima. Tako je njihov kandidat za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković organizovao skup koji je nazvao "Matine sa građanima".

Ni u ovoj kampanji ne izostaje poseta poljoprivrednicima, preduzetnicima, te razgovor na temu - kako živi srpski seljak i radnik, što se može čuti od pripadnika "Dveri", "Zavetnika", koalicije NADA.

- Poput našeg slogana "Za vas, sa vama, za sve nas" volimo da na tribinama čujemo šta ljudi imaju da kažu i da odgovaramo na njihova pitanja - rečeno nam je u SVM, uz dodatak da sprovode i onlajn kampanju i preko mreža razgovaraju sa građanima.

Nadolazeći 8. mart, Dan žena, nalazi se u planerima svih stranaka, pa će kampanju tok dana obeležiti druženje sa damama, uz deljenje poklona.

Inače, rok za predaju lista za parlamentarne i beogradske izbore ističe 14. marta, što znači da se stranke mogu kandidovati najkasnije 20 dana pred glasanje. Za sada je liste za parlamentarne izbore predalo 11 stranaka ili koalicija.

BROJ NA LISTIĆU IZ BUBNjA

ČIM Dačić raspiše predsedničke izbore, stranke mogu da počnu prikupljanje potpisa za kandidaturu, a potrebno je najmanje 10.000 overenih parafa. Prijava će trajati do 14. marta. Za razliku od palamentarnih i beogradskih izbora, kad se broj na glasačkom listiću određuje na osnovu redosleda proglašenja liste, kod predsedničkih važi pravilo da se broj izvlači žrebom. Sve stranke koje su se kandidovale za ulazak u parlament najavile su da će ići i u trku za predsednika. Jedino su socijalisti nekoliko puta ponovili da će podržati Vučića kao zajedničkog kandidata vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)