ŠAPIĆ OBIŠAO CENTAR ZA BRIGU O PORODICI: Ponosan sam što smo uspeli da napravimo objekte namenjene osobama sa invaliditetom (FOTO)

Novosti online

22. 02. 2022. u 15:41

PRVI na listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" na izborima za Grad Beograd, Aleksandar Šapić, obišao je danas na Novom Beogradu prostorije Centra za brigu o deci, starima i osobama sa invaliditetom i tom prilikom razgovarao sa njegovim korisnicima.

ШАПИЋ ОБИШАО ЦЕНТАР ЗА БРИГУ О ПОРОДИЦИ: Поносан сам што смо успели да направимо објекте намењене особама са инвалидитетом (ФОТО)

Foto: SNS

- Zaista sam srećan svaki put kada se vratim u ovaj prostor, i ponosan sam na to što smo, uz pomoć Američke ambasade, uspeli da na Novom Beogradu napravimo ovako jedinstvene objekte namenjene osobama sa invaliditetom.

Mi smo jedina opština u Srbiji koja ima tri prostora opremljena baš u skladu sa potrebama osoba sa invaliditetom, za razne vaše aktivnosti, vežbe. Ove prostorije nisu koristili samo Novobeograđani, one su bili otvorene za osobe sa invaliditetom iz cele Srbije. Mislim da sutra na nivou grada moramo nešto slično da uradimo, a da ne pričam o tome da moramo da poboljšamo i one, uslovno rečeno, manje i dnevne stvari koje bi vam olakšale svakodnevni život - rekao je Šapić u razgovoru sa građanima na Novom Beogradu.

Foto: SNS

 


 Istakao je da je kao dete odrastao uz osobe sa invaliditetom, zbog prirode posla svog oca, i dodao da zbog toga ima poseban senzibilitet prema njima.
 
- Meni je otac čitavog života radio sa osobama sa invaliditetom, i nekako sam odrastao uz njih i možda zbog toga imam poseban senzibilitet prema vama. Kao dete sam dosta vremena provodio sa osobama sa ivalideitetom i nikad nisam imao osećaj da smo različiti. Svestan sam, počevši od dece sa invaliditetom, pa do odraslih ljudi, koliko nekada društvo to ne ume da prepozna.

Foto: SNS

 

Koliko nekada nama stvar koja deluje beznačajno, ustvari vama suštinski menja neke životne stvari i trudiću se da učinim sve da vam pomognem i olakšam svakodnevni život -  naglasio je on, te dodao:

- Da vam pričam velike priče neću, počevši od najbanalnijih rampi na ulazima u zgrade koje nemamo, a da ne pričam o rampama u određene objekte. Liftove na bazenima, koje na nekim bazenima imamo na nekima nemamo. Znam da je na ovu temu lako samo govoriti, naročito kada dođu izbori, ali mislim da mi na Novom Beogradu nismo samo govorili, već da smo nešto konkretno i uradili. Mogao je i neko drugi to da napravi pa nije. Davati velika obećanja neću, ali znam da ću barem ovoliko, koliko sam na Novom Beogradu uradio, uraditi i na nivou grada, da vama pokušam da obezbedim bolje uslove za život -  zaključio je Šapić.

Foto: SNS

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!