„PRIZNAVAO“ KOSOVO, SAD PODRŽAVA „NE DAVIMO BEOGRAD“: Bojan Panaotović o ulasku na „politički teren“ predsednika SANU Vladimira Kostića

V.N.

17. 02. 2022. u 22:39

SOCIOLOG Bojan Panaotović osvrnuo se danas na predsednika SANU dr Vladimira Kostića, poznatog po stavovima koji su implicitno poručivali da Srbija treba da se pomiri sa secesijom Kosova (i pored faktičkog stanja da tzv. Kosovo ne priznaje polovina svetskih zemalja, dve stalne članice SB UN i pet zemalja EU) koji je odlučio da na predstojećim izborima zauzme čvrst i jasan stav i podrži koaliciju okupljenu oko pokreta „Ne davimo Beograd“.

„ПРИЗНАВАО“ КОСОВО, САД ПОДРЖАВА „НЕ ДАВИМО БЕОГРАД“: Бојан Панаотовић о уласку на „политички терен“ председника САНУ Владимира Костића

FOTO: KCNS

- Svakako, bilo bi mnogo korektnije da je akademik Kostić formirao sopstveni politički pokret i proverio težinu svojih svetonazora i ideoloških uverenja u biračkom telu Srbije. Bilo bi veoma zanimljivo videti koliko građana Srbije je spremno da podrži ideju o tome kako je važan momenat našeg preporoda spremnost da se sagleda „realnost“ kada je reč o Kosovu i Metohiji, čitaj da se prihvati nasilna, bespravna i u konačnici neuspešna amputacija južne srpske pokrajine! – naveo je Panaotović.

On je takođe naglasio da valja postaviti pitanje: da li je primereno, korektno i u skladu sa demokratskom praksom da predsednik najznačajnije naučne ustanove u zemlji na ovako direktan način ulazi na politički teren, jer se tim činom može manipulisati u smislu da je SANU kao ustanova naklonjena koaliciji Moramo.

-Zamislimo zgražavanje, buku i bes opoziciono nastrojenih medija da je dr Kostić podržao listu SNS-a. Bilo bi poželjno tokom kampanje čuti od lidera koalicije koju je podržao akademik Kostić da li su saglasni sa njegovim defetističkim i kapitulantskim izjavama o Kosovu kako bismo kao javnost i kao birači znali na čemu smo- zaključuje Panaotović.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)