SVM PREDAO LISTU ZA IZBORE: Pastor očekuje dobar rezultat

Tanjug

17. 02. 2022. u 09:57

SAVEZ vojvođanskih Mađara (SVM) predao je izbornu listu kandidata za narodne poslanike "Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor".

СВМ ПРЕДАО ЛИСТУ ЗА ИЗБОРЕ: Пастор очекује добар резултат

Foto: Tanjug

SVM kao manjinska politička stranka prikupila je 8.896 potpisa podrške građana koji podržavaju listu, rekao je nosilac liste i naglasio da nikada do sada ovako brzo nisu prikupili potpise.

- Očekujemo dobar rezultat, računamo da ćemo stvoriti pretpostavke za kontinuitet u parlamentarnom radu i naš izborni program je u skladu sa očekivanim kontinuitetom - rekao je Ištvan Pastor.

Kako je naveo, na prvom mestu im je očuvanje stabilnosti države i prosperiteta, razvoj infrastrukture i privrednih aktivnosti.

- Poseban akcenat stavljamo na demografsku i socijalnu politiku, bez obzira na nacionalnu pripadnost, na zaštitu životne sredine - rekao je Pastor i naglasio da očekuje dinamičnu, uspešnu i posećenu kampanju.

Prvi na listi, prema njegovim rečima, biće Balint Pastor koji je u više mandata bio šef poslaničke grupe SVM.

Očekujemo da 3. aprila ne budemo slabiji nego na prethodnim izborima kada smo osvojili devet mandata, rekao je Pastor i podsetio da su prošli izbori bili izuzetno specifični zbog velikog broja stranaka koje su bojkotovale izbore ili nisu prešle cenzus.

- Cilj je da imamo isti broj glasova i više od 70.000 koliko smo ih imali prošli put - naveo je Pastor.

Pored nosioca liste, predavanju potpisa i prateće dokumentacije prisustvovali su, između ostalih, Balint Pastor i dosadašnja predsednica skupštinskog Odbora za evrointegracije Elvira Kovač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)