"SRBIJA POSTALA MODERNA DRŽAVA UPRKOS TEŠKIM ISKUŠENJIMA": Sretenjske čestitke Dačiću iz Rusije, Republike Srpske, Slovenije

Tanjug

15. 02. 2022. u 15:32

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić primio je danas čestitke svojih kolega iz više zemalja povodom Dana državnosti Srbije.

СРБИЈА ПОСТАЛА МОДЕРНА ДРЖАВА УПРКОС ТЕШКИМ ИСКУШЕЊИМА: Сретењске честитке Дачићу из Русије, Републике Српске, Словеније

Foto: Tanjug

Predsednik Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije Vjačeslav Volodin je, upućujući čestitku Dačiću i svim poslanicima Skupštine Srbije, naveo da se poslanici državne Dume zalažu za dalji razvoj konstruktivne saradnje sa srpskim parlamentarcima u više smerova, a u interesu naroda naših zemalja.

Foto: Printskrin Youtube / Novosti na Pervom Kanale

 

- Želim Vama i svim državljanima Srbije uspehe i blagostanje - napisao je Volodin i dodao da se raduje skorom susretu u Beogradu.

Foto: Kremlin

 

Predsednica Saveta federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentina Matvijenko navela je u čestitki Dačiću da su "narodi Rusije i Srbije prisno povezani svojim sudbinama" i da Srbija predstavlja za Rusiju "primer nepokolebljivosti u odbrani suvereniteta, usmerenosti prema cilju i snage slovenskog duha".

- Tokom godina nezavisnosti, uprkos teškim iskušenjima, Srbija je postala moderna država, garant očuvanja mira i bezbednosti na Balkanu - rekla je Matvijenko.

Ona je izrazila sigurnost da će se, zahvaljujući zajedničkim naporima, parlamentarni dijalog između Saveta Federacije i Skupštine Srbije i dalje razvijati, znatno doprinositi produbljivanju strateškog partnerstva Rusije i Srbije.

Foto Narodna skupština RS

 

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Dačiću i svim građanima Srbije u ime Narodne skupštine i svoje lično ime Sretenje - Dana državnosti Srbije.

- Uveren sam da će Srbija i ubuduće biti predvodnik celog Zapadnog Balakna, u svim oblastima društva i dostignućima savremenog doba. Rukovodstvo i građani Republike Srpske raduju se svakom uspehu Srbije, kao pokretaču ukupnog razvoja regiona i garantu stabilnosti ovih prostora - naveo je Čubrilović u čestitki.

- Naša obaveza je da i dalje negujemo čvrste bratske i prijateljske veze, te da jačamo saradnju u okviru Sporazuma o saradnji Narodne skupštine Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske - rekao je Čubrilović.

On je takođe izrazio posebnu zahvalnost za "sve ono što je Republika Srbija učinila i uložila u razvojne projekte u Republici Srpskoj, kao i pomoć koju je pružila Srbima povratnicima u Federaciji BiH"

Predsednik slovenačkog parlamenta Igor Zorčič uputio je iskrene čestitke Dačiću na Dan državnosti Srbije.

Foto: Tanjug

 

Zorčič je poželeo Srbiji i svim njenim građanima stalni uspeh i napredak.

Čestitke Dačiću i građanima Srbije uputili su i predsednik parlamenta Mađarske Laslo Kever, predsednik skupštine Slovačke Boris Kolar, kao i predsednik Mažilisa, parlamenta Kazahstana Erlan Košanov.

BONUS VIDEO - MINISTAR MOMIROVIĆ U ORAŠCU: Imamo sa čim da izađemo pred pretke

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!