DAČIĆ: GO SPS danas o podršci Vučiću i izbornim listama

Tanjug

12. 02. 2022. u 13:25

PREDSEDNIK Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je danas, pred sednicu Glavnog odbora stranke rekao je da će biti doneta odluka o podršci zajedničkom kandidatu na predstojećim predsedničkim izborima Aleksandru Vučiću, kao i da će sam Dačić biti nosilac svih lista SPS na predstojećim izborima.

ДАЧИЋ: ГО СПС данас о подршци Вучићу и изборним листама

Foto: Tanjug

Dačić je rekao da će SPS nastupiti u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom i Strankom Zeleni Srbije, a da su otvorena vrata i za saradnju sa udružzenjima i pokretima.

Rekao je da će SPS svoju politiku temeljiti na patriotizmu, Srbiji, pitanjima socijalne pravde i klasičnim temama levice.

Ocenio je da je cilj da SPS na parlamentarnim izborima ostvari cilj od 10,5 odsto, kao i na prošlim i izneo očekivanje da će bolji rezultat imati na izborima u Beogradu, gde će imati dobrog kandidata.

Dačić je podsetio da je ovo treći izborni ciklus u kojem SPS izlazi u koaliciji sa partijom Zeleni Srbije, što je, kako je rekao, "dokaz da je SPS bio zelen mogo pre nego što su neki drugi pozeleneli".

- Lubenica je spolja zelena, ali je iznutra crvena - rekao je Dačić i ocenio da je za priče o nekakvim novim zeleno-levim kolaicijama kasno. Glavni odbor SPS danas će utvrditi listu kandidata za parlamentarne izbore, kao i kandidate za buduće funkcije, a Dačić je najavio da je on kandidat stranke za premijera.

Gradska organizacija Beograda o listi kanidada za gradske izbore odlučivaće u ponedeljak.

BONUS VIDEO - VUČIĆ JASAN: Srbija je vojno neutralna i ne postoji to "nekad ili možda"! U NATO ne želimo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!