VUČIĆ JASAN: Srbija je vojno neutralna i ne postoji to "nekad ili možda"! U NATO ne želimo! (VIDEO)

Novosti online

11. 02. 2022. u 23:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić upitan je u emisiji "Prva tema" da prokomentariše izjavu Đilasovog kandidata Zdravka Ponoša o NATO.

ВУЧИЋ ЈАСАН: Србија је војно неутрална и не постоји то некад или можда! У НАТО не желимо! (ВИДЕО)

Foto: Printskerin TV Prva

- Ja ne mogu da odgovaram predsedničkim kandidatima jer nisam predsednički kandidat. Ako budem izabran odgovaraću im. Što se NATO tiče kod mene nema dileme - Srbija je vojno neutralna i ne postoji to "Nekad ili možda". Srbija želi da čuva svoju zemlju sama, da štiti svoje nebo, da čuva svoj narod. Srbija danas ima desetostruko snažniju vojsku nego u vreme pomenute gospode. I imaće još snažniju, da bi mogla uvek da sačuva svoju decu. Da nam se nikad više ne dogodi Milica Rakić ni da nam se nikada više ne dogodi napad onih koji su mnogo silniji jer bi znali da bi odgovor bio mnogo ozbiljniji. Naš izbor je put u samostalnost i da uvek budemo u stanju da sebe odbranimo. U NATO ne želimo!

Voditeljka je navela da je Ponoš o iskopavanju litijuma rekao da je pitanje litijuma tema za budućnost:

- Oni su protestvovali protiv toga. TO je sad borba između njih. To vam samo govori o licemerju. O neistinama kojima su se služili sve vreme o čemu sam pokušavao da govorim. Dođu tako neki trenuci u političkoj istoriji u kojojima je prosto nemoguće da na bilo koji način racionalnim argumentima odgovorite bilo kome. 

 

Podsetimo, Ponoš je odgovarajući na pitanje novinara N1 da li je za članstvo Srbije u NATO, odnosno za članstvo u organizaciji koja je bombardovala našu zemlju i odnela hiljade života, bez dileme odgovorio:

- Nikad ne reci nikad - rekao je Ponoš za N1.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)