NISAM LOVAC NA FUNKCIJE: Vesić o predstojećim izborima - Fokusiran sam na pobedu SNS-a

Tanjug

10. 02. 2022. u 00:30

IZBORNA kampanja SNS-a zasnivaće se na dva stuba - postignutim rezultatima i viziji razvoja Srbije i njenog glavnog grada, izjavio je večeras član Predsedništva SNS Goran Vesić, koji je i zamenik šefa izbornog štaba te stranke.

НИСАМ ЛОВАЦ НА ФУНКЦИЈЕ: Весић о предстојећим изборима - Фокусиран сам на победу СНС-а

Goran Vesić, Foto P. Mitić

Vesić je, gostujući na televiziji Tanjug, rekao da je trenutno fokusiran na to da stranka kojoj pripada pobedi na predstojećim izborima, te da ne razmišlja o tome da li će biti na nekoj funkciji.

- Fokusiran sam na to da moja stranka pobedi na predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima, uključujući i beogradske izbore i zaista ne razmišljam o tome da li ću biti na nekoj funkciji ili ne, jer to nije smisao mog života - istakao je Vesić.

Dodao je da je ubeđen da će SNS građanima ponuditi najbolji izborni program i najbolje izborne liste, te da će na taj način pokazati da "glas za SNS znači glas za nastavak razvoja Srbije". Na pitanje da li je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o tome na kojoj bi funkciji mogao da bude posle izbora, Vesić je rekao da sadržinu svojih privatnih razgovora ne iznosi u javnost.

- Nikada u javnost ne iznosim sadržaje mojih privatnih razgovora, pa tako ni onih koje vodim sa predsednikom Vučićem, a nisam ni lovac na funkcije, tako da u tom smislu mogu da radim samo one poslove za koje verujem da, obavljajući ih, mogu da dam doprinos - rekao je Vesić.

Govoreći o tome da li će biti na listi kandidata SNS-a na gradskim izborima, Vesić je rekao da odluku o tome donosi stranka, kao i o tome ko će biti gradonačelnik.

Goran Vesić juče na prezentaciji, Foto Tanjug

Svoj posao radim odgovorno, vrlo posvećeno

- Ukoliko naša stranka bude osvojila većinu u Beogradu, odluku o tome ko će biti gradonačelnik donosi stranka. Ne mogu unapred da znam kakva će biti odluka stranke, to su za mene hipotetička pitanja. Svoj posao radim odgovorno, vrlo posvećeno i srećan sam što to većina građana i građanki Beograda prepoznaje, bez obzira da li podržavaju SNS ili ne - rekao je Vesić.

Vesić, koji je sadašnji zamenik gradonačelnika Beograda, kaže da je posebno srećan što je na poslednjoj sednici Skupštine grada usvojen plan razvoja Beograda do 2030. godine koji će se, istakao je, sprovoditi bez obzira na to koja je politička stranka na vlasti, jer "vizija razvoja Beograda ne sme da se menja zavisno od toga ko je na vlasti". Naglasio je da će Beograd 2030. godine izgledati potpuno drugačije i dodao da će biti izgrađene dve linije metroa ukupne dužine 42 kilometra, sedam novih mostova...

Srećan što je Beograd drugačiji nego pre osam godina

- Za sve ove godine dok sam radio u Gradu Beogradu na različitim funkcijama, siguran sam da sam ostavio trag jer postoje mnogi projekti koje sam započeo i srećan sam zbog toga što su ili ostvareni ili će se ostvariti - rekao je Vesić.

Istakao je da će rebalansom budžeta koji će biti na dnevnom redu sednice Skupštine grada u ponedeljak, 14. februara, budžet Grada Beograda biti milijardu i 411 miliona evra što je, istakao je, najveći budžet u istoriji Beograda.

- Mi smo 2013. godine zatekli budžet nešto manji od 600 miliona evra, pritom je dug Grada tada bio 1,2 milijarde evra, dok je na kraju prošle godine iznosio 281 milion evra - rekao je Vesić i istakao da je srećan što je Beograd potpuno drugačiji nego pre osam godina.

BONUS VIDEO - VESIĆ SPREMAO PALAČINKE ZAPOSLENIMA: Pogledajte kako to izgleda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?