VUČIĆ NA OTVARANJU ZOI U PEKINGU: Sastanak sa Sijem

Tanjug

03. 02. 2022. u 16:10

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić otputovao je danas u dvodnevnu radnu posetu Kini, tokom koje će se sastati sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, a prisustvovaće i otvaranju Zimskih olimpijskih igara.

ВУЧИЋ НА ОТВАРАЊУ ЗОИ У ПЕКИНГУ: Састанак са Сијем

Foto D. Milovanović

Prvog dana posete, u petak, 4. februara, Vučić će prisustvovati ceromoniji otvaranja 24. Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Predsednik Srbije će zatim prisustvovati i prijemu koji kineski predsednik organizuje za gostujuće šefove država i međunarodnih organizacija, a među gostima, kako je najavljeno, biće i predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Svetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus, generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Drugog dana posete, Vučić će se sastati sa predsednikom Kine Si Đinpingom, a to će biti njihov sedmi susret.

Poslednji put Vučić i Si razgovarali su u septembru 2019 .godine u Pekingu, kada je predsednik Srbije učestvovao na Samitu u okviru inicijative "Pojas i put".

U međuvremenu, dvojica lidera razgovarala su dva puta telefonom, a predsednik Vučić je prošle godine učestvovao i na video-samitu 17 +1, koji su organizovali Kina i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima