JANKOVIĆ: Nisam sa Vučićem razgovarao o mestu gradonačelnika Beograda

J. KERBLER, od stalnog dopisnika “Novosti” - ZAGREB

18. 01. 2022. u 18:35

DUGOGODIŠNjI ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković reagovao je posle niza napisa da će se kandidovati za gradonačelnika Beograda i da je o tome razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

ЈАНКОВИЋ: Нисам са Вучићем разговарао о месту градоначелника Београда

Foto: Tanjug

- Nisam tokom poslednjeg susreta razgovarao sa Vučićem o tome. O tome ne znam ništa. Predsednik Vučić je dobar predsednik što govori i privredni rast u Srbiji. Uradio je ono što bi želeo da uradi i država u Sloveniji - rekao je Janković.

On je pohvalio predsednika Srbije za sporazum sa Rusima oko nabavke i cene gasa, a oko njegovim daljnjih planova kaže:

- Imam još deset meseci mandata ovde u Ljubljani, a nisam još odlučio da li ću se kandidovati u Sloveniji. Velika je čast i čini me ponosnim da sam tako popularan u Srbiji. Istraživanja su pokazala da bi, ako bi bio kandidat, dobio više glasova u skupštini Beograda nego ovde na neposrednim izborima. Draho mi je što me zove veliki broj Beograđana i to je velika čast - poručio je.

Ipak, kaže, o svemu tome nije razgovarao sa Vučićem.

- U Srbiji odlučuje skupština, a kandidata određuje skupštinska većina. Čitao sam o tome, ali ništa drugo ne znam - rekao je na konferenciji za štampu Janković.

BONUS VIDEO - BEOGRAĐANI VIDELI "GRADONAČELNIKA":U "Kombank" dvorani premijera dokumentarnog filma o Branku Pešića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)