VUČIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO MORISONU: Zašto se iživljavate nad Srbinom Novakom, zamislite kada bi ovde ministri poništavali odluke sudija

Novosti online

14. 01. 2022. u 16:53

PREDSEDNIK Srbije poslao je video poruku podršle Novaku Đokoviću i odgovor premijeru Australije.

ВУЧИЋ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО МОРИСОНУ: Зашто се иживљавате над Србином Новаком, замислите када би овде министри поништавали одлуке судија

Foto: Instagram

- Poštovani građani Srbije, suočeni smo sa mnogo problema i pritiscima u regionu i iz celog sveta, ali ono što nama kao narodu nikada nisu uspeli da oduzmu je naše srce, ponos i dostojanstvo. Ovo govorim zbog svega što se zbiva u Melburnu, u Australiji i ne zato što me zanima dobijanje bilo kakvih političkih poena, jer nikada se nisam kitio tuđim perjem, ali napadi na Novaka Đokovića, državljanina Srbije, na Srbina, građanina ove zemlje iz nama nepoznatih razloga dostigli su te razmere, da je nemoguće za mene a da se ne oglasim i da ne kažem samo šta mislim, već i šta je naš odgovor Australiji. Verovatno ne bih ni reč rekao da posle ponovljene odluke australijskih vlasti da se ukine viza Novaku Đokoviću, da se nije oglasio premijer Australije Skot Morison koji je rekao da je zadovoljan i da pozdravlja odluku ukidanja vize najboljeg svetskog tenisera, Srbina Novaka Đokovića - rekao je predsednik Vučić i dodao:

Mi ćemo se boriti za Novaka Đokovića

- Začuđen sam pre svega zbog činjenice da pravo takve odluke donose izvršni organi vlasti, a posle pravovaljanih odluka sudskih organa vlasti. Neretko nam drže pridike o tome šta je vladavina prava. Možete li da zamislite kako bi to izgledalo kada bi u Srbiji neki ministar mogao da poništi odluke sudija. Ja bih stvari vratio na nešto još važnije. Ako ste hteli Novaku da zabranite da po 10. put osvoji trofej u Melburnu, zašto ga niste vratili odmah, zašto mu niste rekli da nije moguće da uđe u vašu zemlju, zašto ga maltretirate i iživljavate, ne samo nad njim već i nad njegovom porodicom, već nad celom nacijom, slobodarskom i ponositom. Je li to potrebno da bi dobili neke izbore, je li vam to potrebno da bi se dodvorili svojoj javnosti. E, pa pojavio se jedan predsednik iz jedne male zemlje koji to sme da kaže jednom velikom premijeru iz jedne velike zemlje. Znate zašto smem? Jer govorim istinu i zato što i vi znate da vam govorim istinu. Mi ćemo se boriti za Novaka Đokovića i to što ćete ga maltretirati dan, dva, pet, manje ili više neće promeniti sud našeg naroda o narodu u Australiji kojeg izuzetno cenimo, ali ni o Novaku Đokoviću.

Tu se predsednik Srbije nije zaustavio:

- Vi možete pisati stotine i hiljade tekstova najgorih mogućih o njemu, ali on će ostati najbolji teniser svih vremena i uvek će biti u našim srcima. A vi koji mislite da maltretiranjem i iživljavanjem nešto postižete nikada nećete prići ne Novaku Đokoviću, nego bilo kojem običnom čoveku i vašeg i našeg ponositog naroda. Srbija će biti uz Novaka Đokovića i Srbija će umeti da vam odgovori mnogo lepše se ponašajući nego što ste se vi ponašali prema Novaku Đokoviću. Poštujući sve ono što znači adekvatno predstavljanje jedne zemlje. Živela Srbija! Novače, mi smo uz tebe!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (34)

DORA BAKOJANI, SIN KOSTAS I NJIHOVI PRIJATELJI IZ PRIŠTINE: Zbog ličnih interesa zaboravila na istoriju i podržala naslednike terorističke OVK