ŠTA SE DEŠAVA NA BEOGRADSKOM UNIVERZITETU? Sutra rasprava o poništavanju diplome Siniši Malom - koja je već poništena!

Novosti online

21. 12. 2021. u 20:59

NA sutrašnjoj sednici Senata Univerziteta u Beogradu jedna od tačaka o koja će biti razmatrana jeste i donošenje odluke o poništavanju diplome Siniši Malom.

ШТА СЕ ДЕШАВА НА БЕОГРАДСКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ? Сутра расправа о поништавању дипломе Синиши Малом - која је већ поништена!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Za 22.12.2021. godine zakazana je sednica Senata Univerziteta u Beogradu na kojoj će se između ostalog razmatrati o tački 12. koja glasi donošenje odluke o poništavanju diplome Siniši Malom. 

Podsetimo da su prethodni procesi pali na sudu, a FON nikada nije optužio Sinišu Malog za plagijat, već za nepravilno citiranje.

Naime, 12.12.2019. Univerzitet u Beogradu doneo je odluku kojom je poništena diploma Siniše Malog. Navedena odluka jeste konačna jer se bazirala na odluci Senata koja je kasnije ukinuta. Siniša Mali je tražio ponavljanje postupka zbog ove nove činjenice.

Umesto da se ovaj predlog prihvati kao jedini mogući zakonski, isti je odbijen od strane Univerziteta, a na tu odluku Siniša Mali je u semtebru 2021. godine uložio žalbu koja je usvojena u novembru iste godine i tako pokrenuo upravni spor.

O toj tužbi sada odlučuje Upravni sud.

Ovo je još jedan, možda i najdrastičniji primer o ostrašćenosti Beogradskog univerziteta, jer umesto da se sačeka odluka Upravnog suda, njihova želja je da se poništi diploma koja je već poništena.

Očigledno je da se posledice i želje bivše rektorke Ivanke Popović, koja je ozbiljno urušila reputaciju Beogradskog univerziteta i dalje manifestuju.

(Republika)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)