DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ PORUČILA: Srbija je garant mira, stabilnosti i napretka na prostoru Zapadnog Balkana

Novosti onlajn

21. 12. 2021. u 16:33

NA TEMELjIMA slobode koja je izvojevana u Drugom svetskom ratu, danas je Srbija značajan činilac i garant mira, stabilnosti i napretka na prostorima Zapadnog Balkana, poručila je izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević na obeležavanju 80. godišnjice formiranja Prve proleterske narodnoslobodilačke brigade.

ДАРИЈА КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ ПОРУЧИЛА: Србија је гарант мира, стабилности и напретка на простору Западног Балкана

Foto: Novosti onlajn

Ministarka Kisić Tepavčević je dodala da je Srbija danas ekonomski jaka i razvijena, privredno snažna, stabilna, vojno neutralna i, kao lider u regionu, garant je boljeg života svih njenih građana

- Negovanje slobodarskog duha, nezavisnosti, ravnopravnosti, gajenje dobrosusedskih odnosa, poštovanje principa pravne države, ljudskih i građanskih prava i sloboda jesu ideali koje danas u punoj meri baštinimo i na kojima se temelji put kojim idemo i na kojem gradimo još bolju, jaču i napredniju Srbiju - navela je Kisić Tepavčević.

Prof. dr Kisić Tepavčević je rekla i da je Srbija, boreći se za mir, jednakost ravnopravnost u Drugom svetskom ratu, pokazala da je ta borba u korenu njenog naroda  i da je naša zemlja u tom periodu imala jedan od najjačih antifašističkih pokreta na svetu.

Kako je dodala, Prva proleterska udarna narodnooslobodilačka brigada bila je prva partizanska brigada u okupiranoj Jugoslaviji koja je nosila epitet elitne jedinice Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije.

- Drugi svetski rat ostavio je za sobom tragične posledice masovnog stradanja nedužnih, kao i velika materijalna razaranja. Drugi svetski rat iznedrio je i antifašistički pokret, čije nasleđe baštini velika porodica evropskih država, gradeći prosperitetnu budućnost novim generacijama - naglasila je Kisić Tepavčević.

BONUS VIDEO:

AFERA LOKERBI: Na današnji dan 1988. godine Pan Amov avion eksplodirao je iznad Škotske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri