SNAJPERISTI RASPOREĐENI U TIRANI: Albanski ekstremisti prave haos, angažovane jake policijske snage

Novosti online

20. 12. 2021. u 17:13

ALBANSKI ekstremisti protestuju večeras zbog posete predsednika Aleksandra Vučića Tirani u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

СНАЈПЕРИСТИ РАСПОРЕЂЕНИ У ТИРАНИ: Албански екстремисти праве хаос, ангажоване јаке полицијске снаге

Foto: Novosti

Za održavanje reda i mira u Tirani je angažovano 2.000 policajaca, dok su po krovovima zgrada raspoređeni snajperisti.

Ekstremisti su skinuli srpske zastave koje su bile okačene po gradu, a potom ih spaljivali.

Takođe, prema saznanju Novosti, demonstranti su se podeliti u dve grupe i pokušaće da preseku kolonu u kojoj se nalazi Vučić, a koja ide od aerodroma.

Jedna grupa će protestovati ispred zgrade Vlade u ovom gradu, a druga planira da preseče put koloni od aerodroma u kojoj je predsednik Vučić.

Prema našim izvorima, organizatori demonstracija su Sait Dolapi, bivši organizacioni sekretar tamošnje Demokratske stranke i Agron Kuličaj i Sali Lušaj, ljudi od najvećeg poverenja nekadašnjeg predsednika i premijera Salija Beriše.

Naši dobro obavešteni sagovornici tvrde da je Beriša lično kontaktirao sa Ramušem Haradinajem kako bi na ovom protestu obezbedio prisustvo najmanje 100 osoba sa Kosova.

Podsećamo, albanski ekstremisti su protiv predsednika Vučića protestovali i 2019. godine, kada je bio u poseti Tirani kako bi se sa Edijem Ramom dogovorio o inicijativi "Otvoreni Balkan".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)