AMERIČKA AMBASADA SE OGLASILA: Situacija u Tirani nepredvidiva!

Novosti online

20. 12. 2021. u 16:53

POVODOM protesta albanskih esktremista u Tirani, koji negoduju zbog posete predsednika Aleksandra Vučića, američka ambasada u Albaniji pozvala je svoje državljane da izbegavaju delove grada pošto je situacija "nepredvidiva".

АМЕРИЧКА АМБАСАДА СЕ ОГЛАСИЛА: Ситуација у Тирани непредвидива!

Foto: Printskrin Youtube/Gazeta Panorama

- Američkim državljanima se savetuje da izbegavaju bilo kakva velika okupljanja u gradu. Iako može biti mirno, situacija se može promeniti brzo i nepredvidivo - saopštili su iz ambasade SAD.

Podsećamo, albanski ekstremisti uz pomoć političara iz lažne države Kosovo organizovali su proteste protiv posete predsednika Vučića, koji je u Tirani u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

Poslednja informacija je da će se demonstranti podeliti u dve grupe - jedna će pokušati da preseče kolonu od aerodroma, u kojoj je predsednik Vučić, dok će druga protestovati ispred zgrade Vlade u Tirani.

Prema našim izvorima, organizatori demonstracija su Sait Dolapi, bivši organizacioni sekretar tamošnje Demokratske stranke i Agron Kuličaj i Sali Lušaj, ljudi od najvećeg poverenja nekadašnjeg predsednika i premijera Salija Beriše.

Naši dobro obavešteni sagovornici tvrde da je Beriša lično kontaktirao sa Ramušem Haradinajem kako bi na ovom protestu obezbedio prisustvo najmanje 100 osoba sa Kosova.

Podsećamo, albanski ekstremisti su protiv predsednika Vučića protestovali i 2019. godine, kada je bio u poseti Tirani kako bi se sa Edijem Ramom dogovorio o inicijativi "Otvoreni Balkan".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)