VUČIĆ O PROTESTIMA: Biće ih opet - pa šta? Idu izbori, svako traži svoju poziciju

Novosti online

17. 12. 2021. u 21:40

SVAKI dan su neki protesti, pa i večeras - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na TV Pink.

ВУЧИЋ О ПРОТЕСТИМА: Биће их опет - па шта? Иду избори, свако тражи своју позицију

Foto: Printskrin

- Svakog četvrtka, petka, subote i nedelje imamo proteste, jel to znači da država ne treba da funkcioniše. Svi znamo da se bliže izbori, sada je apsolutno suva politika. Većina ljudi to nije znala, nije mi bilo teško da odem u Gornje Nedeljice da razgovaram sa narodom, a Mariniku, Ćutu to nikada nije interesovalo.

- Ako mislite da u sred Jadra možete da pravite jalovište, ne može. Ne znam šta će biti sa tim, ali moramo da budemo spremni za razgovor i radimo u najboljem interesu Srbije - rekao je Vučić.

Upitan o referendumu, on je naveo da je pitanje referenduma i vladavine prava usko vezano sa preporukama Venecijanske komisije.

- Ukoliko ne prođe referendum računajte da smo izgubili godinu ili godinu i po dana u evropskim integracijama.  To nema veze sa Kosovom, energetikom, već samo sa našim pravosuđem. Znam mnoge ljude, čak i u stranci koju vodim, koji neće da glasaju "da" na referendumu - istakao je Vučić i dodao da je cilj da se smanji uticaj države na sudije - kaže on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

VUČIĆ GOST NACIONALNOG DNEVNIKA: Predsednik u 18.30 časova na TV Pink o svim aktuelnim temama