BRNABIĆ O OTVARANJU KLASTERA 4: Veliki pomak, nadamo se da će odluka i formalno biti doneta

Tanjug

07. 12. 2021. u 18:18

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u Nišu da je odluka članica EU da daju saglasnost Srbiji za otvaranje klastera 4 - Zelena agenda i održiva povezanost, veliki pomak i naglasila da se nada da će se ta odluka formalizovati na Međuvladinoj konferenciji sa EU naredne nedelje.

БРНАБИЋ О ОТВАРАЊУ КЛАСТЕРА 4: Велики помак, надамо се да ће одлука и формално бити донета

Foto Tanjug/Vlada Srbije

Brnabić je najavila da će, zajedno sa ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, prisustvovati Međuvladinoj konferenciji kako bi podnela izveštaj o svemu što je Srbija uradila i čula šta države članice imaju da kažu o tome i daljim reformama u Srbiji.

-Velika i važna stvar i dobar rezultat, i priznanje za sve što smo uradili posebno u oblasti vladavine prava, rekla je Brnabić u Nišu, gde je učestvovala u "Dijalogu sa mladima", koji je organizovala Krovna organizacija mladih Srbije.

Ona je dodala da se Srbija nadala otvaranju dva klastera, odnosno i klastera 3, ali je istakla da otvaranje jednog klastera, prema staroj metodologiji, znači otvaranje četiri poglavlja.

-Jedan klaster je veliki pomak i nadam se da će se to formalizovati sledeće nedelje. Taj klaster 4 je klaster koji je u ovom trenutku najvažniji i koji je najaktuelniji - Zelena agenda i zaštita životne sredina, navela je Brnabić.

Brnabić je poručila da Srbija nastavlja da radi "nesmanjenom brzinom".

-Zato je važna međuvladina konferencija tokom sledeće nedelje, rekla je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri