HARADINAJ MOLI KURTIJA: Ne idi u Vašington, sada smo mi krivi što se dijalog ne odvija

Novosti online

03. 12. 2021. u 20:13

LIDER Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj u emisiji "Presing“ na T7 zamolio je samozvanog premijera Aljbina Kurtija lažne države Kosovo da ne ide u Vašington, jer mu tamo, kako je naveo, jednostavno nije mesto, prenosi Gazeta ekspres.

ХАРАДИНАЈ МОЛИ КУРТИЈА: Не иди у Вашингтон, сада смо ми криви што се дијалог не одвија

Foto: Printskrin/EPA/Depositphotos/ilutsracija

- Mislim da (lažni) premijer neće ići u Vašington. Ne želi tamo, ne želi da ide. Kao turista možda, iz zabave. Ali, kao (tzv.) kosovski "zvaničnik" ne želi da ide jer se vidi da je pobegao od Amerikanaca, u svakoj temi je bežao od njih, stalno je bežao od njih i u pristupu dijalogu. Sada smo mi krivi što se dijalog ne odvija, a u stvari je Srbija - rekao je Haradinaj.

Dodao je da Kurti ne poštuje SAD i da se oseća prijatnije sa nekim levičarskim pokretima koji ispisuju grafite u Moskvi.

- To nije poštovanje Amerike. On beži, oseća se prijatnije sa nekim evropskim, levičarskim pokretima, koji nažalost, gravitiraju ka Moskvi - dodao je Haradinaj.

Aljbin Kurti je tokom septembra u odmetničkoj prištinskoj skupštini obećao poslanicima da planira da ode u Vašington tokom novembra.

Haradinaj je kritikovao rad aktuelne "vlade" rekavši da i oni ljudi koji su Kurtijevoj blizini žele da "potone“ i zapitao, šta Kurtijeva "vlada" radi ili koji je posao odlično odradila?

- Ostavio nas je bez velikih poslova. Ostavio nas je bez "Kontur Globala“, bez američkog gasa i bez Zakona o platama - rekao je Haradinaj.

Haradinaj je naveo razlog za "Kurtijeve neuspehe“.

- Verujem, ponekad sam ubeđen da je neko njemu blizak tu samo da bi ga potopio. Mislim da oko sebe ima ljude, koji imaju samo jedan cilj, da što brže potone - naglasio je Ramuš Haradinaj.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN KLIMATSKIH PROMENA: Zaštitimo našu planetu od globalnog zagrevanja