BRNABIĆ O ZAMRZAVANJU CENA: Želimo da osnovne cene namirnica držimo predvidivim

Tanjug

02. 12. 2021. u 17:26

ODLUKA o zamrzavanju cena osnovnih životnih namirnica je u ovom trenutku najodgovornija i najbolja odluka, rekla je danas premijerka Ana Brnabić.

БРНАБИЋ О ЗАМРЗАВАЊУ ЦЕНА: Желимо да основне цене намирница држимо предвидивим

Foto Tanjug

Ona je u Skupštini Srbije poručila onima koji kritikuju tu odluku da država ne želi da se meša u slobodno tržište ili da intereveniše i remeti odnose na tržištu, već to čini, kako je rekla, jer se dešava nekontrolisani rast cena.

-Ne samo mi u Srbiji, nego niko u ovom trenutku ne može ni da pretpostavi šta će se dalje dešavati i na tržištu energenata, i u smislu rasta cena gasa, struje, električne energije, i kako će to uticati na ostale cene, navela je premijerka.

Država želi da cene osnovnih namirnica drži predvidivim, stabilnim i sigurnim, dok se stvari na tržištu i ti potresi ne stabilizuju.

-Intervenisaćemo ukoliko je potrebno i iz robnih rezervi, gledaćemo da to bude što manje, da se ne mešamo u tržište, ali opet, dok su potresi da ipak garantujemo stabilnost za sve naše građane, rekla je Brnabić.

Premijerka je podsetila na dogovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina da cena gasa ostane u narednih šest meseci 270 dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)