KATANAC NA BIFE ZBOG SRPSKE VODE: Obračun parlamenta u Prištini sa našim proizvodima dobio bizaran epilog

D. Zečević

30. 11. 2021. u 09:24

U NAMERI da pokažu da im smeta sve srpsko, poslanici skupštine u Prištini ušli su u "obračun" i sa - bifeom u tamošnjem parlamentu. Posle zahteva jednog od albanskih poslanika da se ne služe pića proizvedena u centralnoj Srbiji, bife je zatvoren! Katanac je stavljen pod izgovorom da je reč o finansijskim problemima, ali je očigledno da su "presudili" srpski proizvodi, sokovi i voda, jer se alkoholna pića nisu ni služila.

КАТАНАЦ НА БИФЕ ЗБОГ СРПСКЕ ВОДЕ: Обрачун парламента у Приштини са нашим производима добио бизаран епилог

Foto AP

Sve ovo proteklo je u medijskoj tišini u albanskim medijima na Kosovu. Na jednoj od nedavnih sednica kosovske skupštine, Iljir Krčelji, šef kabineta Glauka Konjufce, predsednika Skupštine Kosova, zatražio je od privatnika koji je upravljao bifeom (Albanca iz Makedonije) da "ne služi više proizvode iz Srbije ili će biti raskinut ugovor". Krčelji je još rekao da bifeom upravlja privatnik koji je potpisao ugovor sa skupštinom još pre 15 godina.

Pitanje pića u skupštinskom bifeu pokrenuo je i poslanik Alijanse za budućnost Kosova Bek Beriša, koji je i ranije zahtevao od predsednika parlamenta da se uklone srpski proizvodi iz zakonodavnog doma.

Početak lova na srpsku vodu i sokove u bifeu "poklopio" se sa najavama Prištine da se spremaju mere kako bi se smanjio uvoz iz centralne Srbije.

Inače, pre rasprave oko skupštinskog bifea, vlada privremenih prištinskih institucija uvela je antidamping mere od tri centa po kilogramu na uvoz životinjskog i živinskog koncentrata iz Srbije, kao i za građevinske proizvode, odnosno blokove i crepove proizvedene u centralnoj Srbiji. Istovremeno, najavljene su i mere protiv naših konditorskih proizvoda.

PRAVDALI SE "AGRESIVNOM KAMPANjOM"

Pre tri godine, podsetimo, Priština je organizovala veliki progon srpskih proizvoda, odlukom da se takse podignu na 100 odsto. Enver Hodžaj, zamenik tadašnjeg premijera privremenih institucija Ramuša Haradinaja, naveo je da je taj potez odgovor na "agresivnu kampanju protiv Kosova".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VAŽAN SASTANAK: Vučić danas sa DŽejmsom OBrajanom