VUČIĆ O POVREĐENOM BAGERISTI: "Mogli ste da vidite kako za Rokfelerove pare Srbi moraju da dobijaju batine"

Novosti onlajn

29. 11. 2021. u 11:42

PREDSEDNIK Vučić je u svom obraćanju novinarima za ekologa koji je prebio čoveka u Šapcu i kome nije određen pritvor rekao da "Bog ne bi razumeo ko oko čega protestuje".

ВУЧИЋ О ПОВРЕЂЕНОМ БАГЕРИСТИ: Могли сте да видите како за Рокфелерове паре Срби морају да добијају батине

Foto: Privatna arhiva/Printscreen

- Pretučen je čovek koji nije kršio nijedan zakon i kretao se putem kojim ima pravo da se kreće. Kretao se veoma sporo, ne ugrožavajući nikoga, iako su oni koji su bili na putu bili tu nelegalno i kriminalno. Tog čoveka su izubijali i nalazi se u bolnici. Reč je o gospodinu Prokiću. Ima teške telesne povrede. Mogli ste da vidite kako za Rokfelerove pare Srbi moraju da dobijaju batine. Može tužilaštvo da traži ili ne traži pritvor, to je jedna stvar, a kako će sud odlučiti to je druga stvar. Pretpostavljam da se tužilaštvo rukovodilo time da nisu potrebni svedoci jer je viđeno šta se dogodilo - rekao je Vučić i dodao da je takva odluka izazvala bes većine ljudi u Srbiji.

Foto: Privatna arhiva

Predsednik je pozvao da se niko ne sveti tom batinašu i ostalima koje su Zelenović i slični poslali.

- Tužilaštvo i sudije su oni postavljali 2009. godine. Znam da će većina u Srbiji reći da žuti ološ još vlada, ali polako... Siguran sam da će sve da bude po zakonu. Pristojnu i većinsku Srbiju pozivam na uzdržanost - rekao je predsednik. 

Vučić je rekao da još nije potpisao Zakon o eksproprijaciji i da čeka mišljenje svog pravnog tima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

JASNA PORUKA SVEŠTENIKA: Bolje da ne slavite slavu, nego da to činite na ovaj način