VUČIĆ PUTINU IZNEO POSEBNU ŽELJU: "I dalje vas očekujemo u Hramu Svetog Save"

Novosti online

25. 11. 2021. u 14:27

DELEGACIJA Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem boravi u Sočiju. Predsednici Vučić i Putin su razgovarali iza zatvorenih vrata duže nego što je bilo predviđeno, a zatim su se uputili na ručak.

ВУЧИЋ ПУТИНУ ИЗНЕО ПОСЕБНУ ЖЕЉУ: И даље вас очекујемо у Храму Светог Саве

Foto: Instagram

Devetnaesti susret dvojice predsednika bio je veoma srdačan, a odmah nakon što su se smestili, srpski predsednik je Putinu izneo posebnu želju.

- I dalje vas očekujemo u Hramu Svetog Save - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom susreta sa Putinom.

Predsednik Srbije je tokom susreta izjavio da su odnosi dve zemlje na najvišem istorijskom nivou.

- Verujem da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou u istoriji - izjavio je Vučić, a prenosi ruska agencija TASS.

Predsednik Srbije je naglasio i da je saradnja dve zemlje u vojno-tehničkoj sferi na najvišem nivou, i da se zvanični Beograd nada novim sporazumima.

- Da, naša vojno-tehnička saradnja je na najvišem nivou. Zahvalni smo vam na lepim poklonima koje smo dobili. Mislim da ćemo imati nove sporazume u raznim sferama - poručio je Vučić.

Podsetimo, da je reč o izuzetno važnom susretu za Srbiju predsednik Vučić naglasio je više puta, ističući kao najvažniju temu razgovora budući dugoročni ugovor sa Rusijom o isporuci gasa, ne krijući da će moliti Putina za najpovoljniju cenu tog energenta, jer od nje zavisi i dalji privredni razvoj Srbije.

- To je pitanje za celu našu zemlju, jer nam od toga zavisi dolazak investitora, da li ćemo imati struju i rezerve - rekao je Vučić uoči odlaska u Rusiju.

Susret u Sočiju, 19. po redu zvanični sastanak dvojice predsednika, dolazi u trenutku brojnih izazova koji su pred Srbijom - pojačanih pritisaka sa zapada "upakovanih" u kritike o vladavini prava, položaju medija, stanju ekologije, te ćutanja međunarodne zajednice na poteze Prištine, ali i komplikovanja situacije u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)