AMERIČKI ŠAMAR PRIŠTINI: Formirajte ZSO i poštujte Briselske sporazume

Novosti online

09. 11. 2021. u 18:45

PORTPAROL ambasade SAD u Prištini izjavio je da je stav te zemlje po pitanju Zajednice srpskih opština ostao nepromenjen i da je ključno da se poštuju svi Briselski sporazumi.

АМЕРИЧКИ ШАМАР ПРИШТИНИ: Формирајте ЗСО и поштујте Бриселске споразуме

Foto: J. Matijević

Portparol je tako odgovorio na pitanje portala Reporteri o tome kakav je stav te zemlje u vezi osnivanja Zajednice srpskih opština.

-Što se tiče ZSO, stav SAD se nije promenio. Od suštinskog je značaja da Kosovo i Srbija ispoštuju svoje obaveze sprovođenjem svih prethodnih sporazuma. To uključuje i ZSO. Ne opisujemo kako treba da se implementira ovaj ili bilo koji drugi sporazum. Tehnike implementacije su u rukama strana, navodi se u saopštenju portparola.

Portal podseća da je u poslednje vreme premijer privremenih institucija u Prištini više puta, na različitim mestima istakao da ZSO neće biti formirana, iako je to dogovoreno Briselskim sporazumom potpisanim 2013. godine, preneo je Tanjug.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)