NEĆEMO ŠTETITI SRBIJI ZARAD PODRŠKE ZAPADA: Saša Radulović, lider Pokreta "Dosta je bilo"

S. Rovčanin Tomković

01. 11. 2021. u 08:00

U NEKIM stvarima smo postigli značajne pomake, a u nekima veoma malo.

НЕЋЕМО ШТЕТИТИ СРБИЈИ ЗАРАД ПОДРШКЕ ЗАПАДА: Саша Радуловић, лидер Покрета Доста је било

Foto: Anđelko Vasiljević

Od 41 člana sporazuma, 13 su predlozi DJB-Suverenista, a još 10 zajednički predlozi sa Zavetnicima i Dverima. Ostali članovi, njih 18, deo su uvoda i stvari koje je SNS sam stavio u sporazum. Postigli bismo mnogo više da su u pregovorima opoziciju zastupali samo DJB, Zavetnici i Dveri. Iako su imali najveći medijski prostor da komentarišu pregovore, POKS i DSS nisu imali ni jedan jedini svoj predlog i pomagali su vlastima da ispregovara što manje.

Ovako lider Pokreta "Dosta je bilo", za "Novosti", komentariše tek potpisani sporazum o poboljšanju izbornih uslova, uz opasku da mu je žao što nije prihvaćeno elektronsko glasanje za dijasporu.

Hoćete li na izbore izaći samostalno ili u koaliciji, i sa kim?

- Na izbore izlazimo kao Suverenisti. Na toj listi će biti mesta i za druge suvereniste koji se protive bezumnom globalizmu koji ubija sve čovečno u čoveku.

Smatrate li da će na izborima učestvovati i ostale opozicione stranke i da je ideja o bojkotu propala? Šta je po vama glavni uzrok neslaganja u opoziciji?

- Bojkot je bio greška. Za tu grešku krivicu snosi i vlast. Bojkot je oslabio Srbiju. U opoziciji postoje velike programske razlike. DJB-Suverenisti misle da samo Srbija nema alternativu, da je ovo što se dešava sa kovidom u svetu jedno ludilo globalnih korporacija i banaka koje ubijaju demokratiju i slobodu ljudi, da treba jačati domaću privredu i poljoprivredu, da ne treba subvencionisati strance, da Nemci ne treba da izdaju 70 odsto udžbenika za našu decu, da treba da jačamo odbranu zemlje. Značajan deo opozicije, baš kao i vlast, misli da EU nema alternativu, podržava kovid ludilo, misli da je NATO dobar za Srbiju, da je u redu da Nemačka finansira zelene stranke po našoj zemlji.

Foto: Anđelko Vasiljević

Da li biste rušili Vučića na pitanju KiM?

- Ne bismo rušili vlast Aleksandra Vučića na pitanju KiM. Pored RS, to je pitanje vrhunskog državnog i nacionalnog interesa. Preci su svoju krv i živote utkali u našu slobodu i suverenost našeg naroda. Bajdenov izaslanik Eskobar je u RS izgleda uspeo da pridobije deo opozicije. To je za žaljenje. DJB-Suverenisti nikada neće, zarad podrške Zapada ili bilo kog drugog, činiti štetu državi Srbiji.

Zašto birači baš vama treba da daju podršku?

- Nećemo izdati državne i nacionalne interese, KiM i RS, i nećemo dozvoliti kovid-pasoše, onlajn škole i razne zabrane. Glasači u Srbiji žele stabilnost i jaku Srbiju. Žele da znaju da ako izaberu nekoga drugog da vodi Srbiju, da će taj drugi štititi državu i interese naroda, da je neće prodati zapadnim interesima, da će jačati domaću privredu, da će penzije i dalje da se isplaćuju... Najveća greška vlasti je što povlađuje zapadnim interesima, posebno Nemačkoj, ne gradi konsenzus i ne okuplja i vlast i opoziciju oko državnih i nacionalnih interesa. Vučić je oko sebe okupio loše kadrove i to narod vidi. Sve odluke donosi sam. Nema savetnike. To nije dobro. To čini Srbiju slabom.

Imaćemo svog kandidata

ZNA li se ko će biti vaš kandidat za predsednika Srbije ili ćete imati zajedničkog kandidata sa drugim strankama?

- Suverenisti će imati svog kandidata na predsedničkim izborima.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)