SA SVETSKIM LIDERIMA O PRIŠTINI: Predsednik Vučić obratiće se na skupu šefova država i vlada u Glazgovu

Tanjug

31. 10. 2021. u 13:13

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u Glazgovu, gde će učestvovati na Samitu lidera o klimatskim promenama - COP26, kojem će prisustvovati čelnici više od 200 država.

СА СВЕТСКИМ ЛИДЕРИМА О ПРИШТИНИ: Председник Вучић обратиће се на скупу шефова држава и влада у Глазгову

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/Depositphotos

On će se tokom Samita obratiti na skupu šefova država i vlada, a prisustvovaće i događaju povodom pokretanja inicijative o globalnom smanjenju metana koji organizuju presednik SAD Džozef Bajden i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Dolazak u Glazgov najavili su i francuski predsednik Emanuel Makron, nemačka kancelarka Angela Merkel...

Kako je najavljeno iz Predsedništva Srbije, Vučić će na marginama Samita održati i niz bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima nekoliko država.

Vučić je uoči puta u Glazgov izjavio da će se sastati sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom, kao i sa šefovima nekoliko službi.

- Biće tu od Bajdena do Fon der Lajenove, a koga od njih ću videti, videćemo - rekao je on.

Kazao je da će se boriti na svakom mestu da ukaže na opasnost od mogućih sukoba, posebno imajući u vidu nestabilnosti koje Priština stalno izaziva jednostranim potezima i nasilnim upadima na sever pokrajine. Razgovori sa ključnim svetskim političkim figurama od posebnog su značaja u svetlu uznemirujućih informacija da se vlasti u Prištini od 6. novembra spremaju da zauzmu trafostanicu "Valač", koja je jedna od strateških tačaka za snabdevanje električnom energijom Srba sa severa KiM.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (20)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori