RASTE BROJ VAKCINISANIH: U Šapcu sve više građana se odlučuje za imunizaciju protiv korone

V. MITRIĆ

29. 10. 2021. u 21:00

ŠABAČKI gradonačelnik dr Aleksandar Pajić primio je treću dozu kineske vakcine u vakcinalnom punktu za imunizaciju protiv korona virusa u Službi kućnog lečenja i nege.

РАСТЕ БРОЈ ВАКЦИНИСАНИХ: У Шапцу све више грађана се одлучује за имунизацију против короне

Foto: V.M.

Pajić je istakao da „za razliku od drugih zemalja sveta koje imaju problem da nabave čak i prvu dozu vakcine, mi u Srbiji možemo da biramo koju vakcinu ćemo primiti, a treća doza se uveliko daje“. On je dodao da želi da ličnim primerom pošalje poruku sugrađanima da je vakcinisanje i dalje, jedan od najbitnijih koraka u suzbijanju virusa, kao i njegove mutacije.

- Država nam je omogućila sve uslove, zbog toga nemamo razloga da čekamo na vakcinaciju, ne smemo se opuštati, moramo pokazati kolektivnu odgovornost, kako bismo sačuvali svoje živote i živote svojih najmilijih. Molim sve sugrađane koji se do sada nisu vakcinisali, da to obave što pre i time doprinesu kolektivnom imunitetu. Nema više izgovora, sve je na nama da se vratimo normalnim tokovima života – poručio je Pajić.

Prema zvaničnim podacima Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić“ zaključno sa jučerašnjim danom u Šapcu je prvom dozom vakcinisano 49.500 ljudi. Drugu dozu je primilo 47.000 građana, dok je treću dozu dobilo 14.000 sugrađana.

Dr Jasmina Stanković direktorka Doma zdravlja ocenila je da vakcinacija ide dobro, te da je na vakcinalnom punktu primetan blagi porast sugrađana koji su dobili prvu dozu vakcine.

- Do skoro je taj broj bio od 40 do 70 dnevno, a samo juče vakcinisali smo 112 osoba. Povećan je i odziv građana za vakcinaciju protiv sezonskog gripa, od 5.950 doza koje smo dobili, utrošili smo 40 odsto - naglašava dr Stanković.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri