VUČIĆ SE SASTAO SA HUSEINOM: Predsednik Srbije razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Iraka (FOTO)

Novosti online

10. 10. 2021. u 11:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Republike Irak Fuada Huseina, koji predvodi delegaciju svoje zemlje na obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja i koji je preneo pozdrave iračkog državnog vrha.

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ХУСЕИНОМ: Председник Србије разговарао са министром спољних послова Ирака (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić je ministru Huseinu rekao da srpski narod gaji iskreno prijateljstvo prema iračkom narodu, što se odražava kroz višedecenijske dobre bilateralne odnose, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Vučić je zahvalio na podršci koju Irak pruža celovitosti i suverenitetu Srbije i dodao da Srbija, sa svoje strane, podržava suverenitet i celovitost Iraka.

Dvojica sagovornika su konstatovali da postoji obostrani interes za povećanjem ekonomske saradnje i trgovinske razmene, izrazivši nadu da će uskoro biti zaključen novi Sporazum o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj saradnji između Srbije i Iraka, koji će dati podstrek razvoju jačih veza u različitim oblastima, poput poljoprivrede, građevinarstva, zdravstva i farmaceutske industrije.

Predsednik Vučić je podsetio na pređašnja iskustva srpsko-iračke saradnje, a ministar Husein je pozvao srpske kompanije da učestvuju u ponovnoj izgradnji iračkih kapaciteta u različitim oblastima i pomognu diversifikaciju ekonomije te zemlje.

Na sastanku je zaključeno da je potrebno obnoviti rad Mešovitog komiteta za saradnju i uspostaviti kontakte između predstavnika poslovnog i društvenog života Srbije i Iraka, navodi se u saopštenju.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: POLA SVETA POD KUPOLAMA: Ovako su tekle pripreme za konferenciju nesvrstanih na Beogradskom sajmu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (17)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)