"NOVOSTI" SAZNAJU: Vučić i Lavrov se sastaju u nedelju

Novosti

06. 10. 2021. u 16:15

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u nedelju u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom - saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Вучић и Лавров се састају у недељу

Foto: D. Milovanović

Očekuje se da dvojica zvaničnika razgovaraju o daljem razvoju bilateralnih odnose dveju zemalja, o stanju u našem regionu, a naročito bi u fokusu trebalo da budu turbulentna situacija na Kosovu i Metohiji, posle tenzija koje je izazvala vlast Aljbina Kurtija šaljući specijalce Rosu na administrativne prelaze na severu naše pokrajine.

Vučić će se sutra sastati i sa zamenikom predsednika Vlade Ruske Federacije i kopredsednikom ruskog dela Međuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije, Jurijem Borisovim, koji je započeo danas dvodnevnu radnu posetu Srbiji. Očekuje se da bude reči o energetskoj krizi koja potresa svet, zbog enormno visokih cena gasa u Evropi.

Takođe, Vučić će sa gostom razgovarati i o novom gasnom aranžmanu sa "Gazpromom" koji ističe krajem godine. Šef države je ranije najavio da će se boriti za što bolju cenu za našu zemlju. Trenutno Srbija plaća plavi energent koji stiže iz Rusije po skoro pet puta nižoj ceni od aktuelne na evropskom tržištu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (11)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024