VUČIĆ O NERVOZI KURTIJA: Kompliment to što je priznao da sam ja njegov problem

Tanjug

30. 09. 2021. u 13:41

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je da niko nije mogao takav kompliment da mu pruži kao što je to učinio premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, rekavši da tzv. nezavisno Kosovo ima problem sa jednim čovekom, koji ima svoje ime i prezime, a to je Aleksandar Vučić.

ВУЧИЋ О НЕРВОЗИ КУРТИЈА: Комплимент то што је признао да сам ја његов проблем

Foto: Tanjug

Na pitanje da prokomentariše Kurtijevu izjavu, Vučić je rekao da se juče mogla videti sva nervoza Kurtija.

- Uzvraćam Kurtiju na tome što je rekao da tzv. nezavisno Kosovo ima problem sa jednim čovekom. Niko drugi nije mogao takav kompliment da mi pruži. Ja ću nastaviti da radim svoj posao na povezivanju ljudi, očuvanju vitalnih srpskih interesa, njega da vređam... mogu u lice da mu odgovorim, a da pred novinarima izigravam heroja, ne pada mi na pamet - rekao je Vučić.

On je ocenio da se Kurtiju nije baš proslavilo skidanje tablica, te da, kako kaže, nije sve u jednom potezu i da se mora razmišljati dugoročno.

- Možete da kažete hoću uspešnu ekonomiju, ali mi se ne mili da imam mir i stabilnost. Ne možete. Morate da vodite računa o svemu, o monetarnoj politici, stabilnosti, morate da poštujete dogovore, da budete korektni - poručio je Vučić.

Vučić je istakao da se jednostranim aktima ne donosi ništa dobro.

- Nadam se da je to dobar nauk i za Prištinu - rekao je Vučić i dodao da ga brine slučaj Ivana Todosijevića, koji je, inače, dobio poziv za izdržavanje kazne zbog izjave o Račku.

On je, međutim, ukazao i da je dokument o deeslakaciji važan i kada je reč o Todosijeviću i Zajednici srpskih opština, navodeći da mnogo važnih stvari za Srbiju proizilazi iz njega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

MIGOVI I ORLOVI DEMONSTRIRAJU SILU NA PEŠTERU: Pogledajte kako izgleda moćna avijacija Vojske Srbije (VIDEO)